Gyenge kezdés után továbbjutás

Férfi Hepp Kupa – 2. forduló

A férfi Hepp Kupa idei 2. fordulójában a SMAFC-NYME erős ellenfelet kapott a Győrszol-SZESE személyében. Horváth József megbízott edző együttesére komoly feladat várt a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A hazaiaknál hiányzott Takács Norbert, aki oroszlánrészt vállalt a bajnokság első fordulójában aratottt Győr elleni sikerből (66:69). A vendégeknél viszont hiányzott Csaplár-Nagy Ervin, így elmaradt a testvérek párharca.

SMAFC-NYME – Győrszol-SZESE 73:68

(14:27, 17:11, 14:7, 28:23)
2011.10.25. kedd, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Dr. Magyari T., Esztergályos R.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 9/3, Balogh 14/6, Karácsonyi 19/3, Kovács 21, Csaplár-Nagy 4. Csere: Vesztergom 4, Halász, Herczeg 2, Szabó.
Edző: Horváth József
Győr: Pankár 22/6, Hegedűs 16, Fülöp 7/3, Horváth 9/3, Papp 8/6. Csere: Csiszár 2, Baruta 4, Geszler, Rédei, Bosnyák.
Edző: Kozma Tamás, segédedző: Panácz Attila

Karácsonyi Gergely:

„Villámrajtot vettek a megyeszékhelyiek, akik Pánkár duplája, majd a korábban Sopronban is megforduló Papp két triplája révén 8:2-es vezetésre tettek szert. Karácsonyi büntetőivel ugyan még kapaszkodott a SMAFC-NYME, de egy 9:0-ás rohammal rövid idő alatt 4:17-re elhúztak a vendégek. Horváth József időkéréssel próbálta megtörni a győriek lendületét, de ez sem segített. A házigazda sok hibával játszott, dobásai rendre kipördültek a gyűrűből és a cserejátékosok sem tudták felvenni a játék ritmusát. A negyed végére maradt a tíz pont fölötti különbség a két csapat között.
A folytatásban Karácsonyi révén kapaszkodott a soproni gárda, míg a vendégek kezdetben pontatlanul játszottak. Karácsonyi mellé Szlávik, Kovács és Herczeg csatlakozott a pontszerzést illetően, Vesztergom pedig kemény és hasznos védekezésével tűnt ki. A nagyszünetre 31:38-es vezetéssel vonulhattak a felek.
A második félidő úgy indult, ahogyan az első, csak éppen fordított szerepkörben. A győriek percekig nem tudtak a gyűrűbe találni, Karácsonyi távoli kosarával pedig már látótávolságon belülre került a SMAFC-NYME (37:40). Vesztergom példaértékűen küzdött minden labdáért és társai is összeszedték magukat a védekezést illetően. A Győr Horváth pontjaival tartotta magát, de ez csupán ahhoz volt elég, hogy »x«-re hozzák az állást az utolsó tíz perc elejére (45:45). Feszült volt hangulat, mindkét csapat számára születtek kérdéses játékvezetői ítéletek.
A vendégeknek sikerült jobban indulni a negyedik negyedben. Hegedűs és Horváth kosaraira csupán Balogh tudott felelni egy trojkával (48:53), ismét kezdhette a felzárkózást a SMAFC-NYME. Kovács duplája után a rutinos Pankár sem hibázott a büntetővonalról, majd újra Balogh köszönt be egy távolival. A soproniak bedobója ezután technikai hibát kapott reklamálásért, a játékvezetők ugyanis úgy látták, hogy az ő lábát érintve hagyta el a labda a játékteret (ami valójában az ellenfélről került az oldalvonalon túlra).
Pankár viszont csak az egyik büntetőt értékesítette (53:56). Innentől kezdve a Győr mindig egy lépéssel a SMAFC-NYME előtt járt, Pankár rendre betalált és Baruta is eredményes volt, míg hazai oldalon Kovács szerzett nagyon fontos pontokat. A 39. perc végén nagy erőfeszítések árán sikerült egyenlíteni a soproniaknak, sőt! Karácsonyi sikeres büntetőjével először a találkozó során a SMAFC-NYME vezetett. Pankárék támadhattak, de labdát szereztek Baloghék. Csaplár-Nagy büntetőzhetett 6.8 másodperccel a vége előtt. Mindkét dobás jó volt, ami után vendég időkérés következett (71:68). A Győr az egyenlítésért támadhatott, azonban Karácsonyi labdát szerzett és még arra is maradt ideje, hogy egy ziccerrel koronázza meg egész estés teljesítményét.
A SMAFC-NYME nagyon rosszul kezdett, de a mérkőzés végére sikerült ledolgozni hátrányát. Nagy küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot a soproniak, akik az egész mérkőzés során egyszer vezettek, de akkor, amikor kellett.”

 

Horváth József:

„Az ilyen mérkőzések után szoktak elnézést kérni a szurkolóktól, de mivel győztünk, ezért remélem megbocsájtanak nekünk.”

Tovább a galériához >>>