Győzelem a bajnokságban

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 4. forduló

Hazai környezetben szerepeltek Baloghék. Vetési Imrét egészségügyi okok miatt a soproniak korábbi edzője, Horváth József, helyettesítette a mérkőzésen.

SMAFC-NYME – Treff 07 SE 90:56

(20:4, 23:15, 21:14, 26:23)
2011.10.07. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Magyari T., Dr. Esztergályos R.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Szlávik 9/6, Balogh 14/3, Karácsonyi, Kovács 19, Csaplár-Nagy 10. Csere: Halász 8/6, Czukor 6, Takács 14/6, Vesztergom 2, Herczeg 8/6, Jávor, Szabó.
Edző: Horváth József
Treff: Valaczkay 12, Tóth 6, Ipach 6, Károly 22, Hoffmann. Csere: Nikitin 7, Szakolczay 1, Nyitrai 2.
Edző: Valaczkay Győző

Karácsonyi Gergely:

„Egy csütörtöki dobóedzés után pénteken már a budapesti Treff 07 SE látogatott a Krasznaiba. A SMAFC-NYME ezúttal könnyed rajtot vett és magabiztos előnyre tett szert már az első negyed végén (20:4). A vendégeknél ráadásul a megszerzett 4 pontot is Valaczkay szerezte egy személyben.
A folytatásban a soproniak tovább folytatták szép, sokszor közönségszórakoztató játékukat, míg a vendégek a reklamálásban játszottak fontos szerepet. Horváth József sokat rotálta csapatát, több formációt is kipróbálhattak az egyetemiek. A 26. percben már 20 pontosra nőtt a hazaiak előnye. A Csaplár-Nagy–Vesztergom–Kovács trió a támadások végén rendre visszaszerezte a támadólepattanókat, utóbbi játékos pedig szép zsákolásokkal is megörvendeztette a nagyérdeműt.
A második félidőben sem változott a játék képe, uralta a mérkőzést a SMAFC-NYME. A hazaiak biztos előnyük tudatában sem vettek vissza. A hátralévő időben már csak a két csapat közti különbség mértéke volt kérdéses.
Az egyetemiek végig vezetve, magabiztosan nyerték meg idei második hazai bajnokijukat is. A két együttes nem volt egy súlycsoportban.”

 

Horváth József:

„Jó kezdtük a találkozót, a kezdő ötös megadta az alaphangot a mérkőzéshez. Próbáltunk az egész meccsen maximálisan koncentrálni. A gyors játékot próbáltuk erőltetni és a mai játékunk megfelelő alapot jelenthet a továbbiakra nézve. Győzelmünkkel kívánunk mielőbbi felépülést Vetési Imrének.”

Tovább a galériához >>>