Győzelem a fővárosiak ellen (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 13. forduló

SMAFC – ELTE BEAC 71:61

(17:23, 17:10, 15:10, 22:18)
2017.03.06. hétfő, 18:45 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Hernicz Balázs, Rokob Krisztián
Részletek >>>

SMAFC: NAGY G. 17/6, Horváth Cs. 4, FORRAI 15/9, BERNECZEI 17/3, ÉLŐ 18. Cs.: Tukovits, Oláh.
ELTE-BEAC: SZEKERES 1, Gyurcsányi 10/6, KONCZ 21/6, CZIMER 20/6,Mayer 4,. Cs.: Sterczer 4, Mokos 1, Del Coral, Szentesi.

Botár László (Kezdő5.hu):

„A fővárosiak az első percekben Czimer és Koncz ponterős játékával kézben tartották a mérkőzést, és ha nem is sokkal, de mindig a hazai együttes előtt jártak. A SMAFC részéről kezdetben csak Forrai talált be, majd Élő és Nagy is meg-megvillantak, ám mivel a távoli dobások nem igazán ültek, védekezésben pedig nem sikerült rendezni a soproni sorokat, a vendégeknél volt az előny. A folytatásban a vendégek fáradtak, a hazaiak szigorítottak a védekezésükön. Élő Bálint palánk alatti játéka adott lendületet a SMAFC-nak, Berneczei László is betalált közelről, fokozatosan faragta hátrányát a hazai együttes. A vendégek ekkor pontatlanul kosárlabdáztak, hibáikat pedig kihasználta a SMAFC. A nagyszünet előtt sikerült fordítani a házigazdának.
A harmadik negyedben az ELTE játékosai továbbra is pontatlanul céloztak – ebben Horváth Csaba harcos védekezése is közrejátszott. Élő viszont a támadólepattanókban és a pontszerzésben jeleskedett, utóbbiban Nagy is felvette a ritmust, Forrai pedig jó helyezkedésével fontos labdákat szerzett. Az ELTE-t ekkor Mayer Patrik tartotta versenyben. A záró etap derekán pár hazai fegyelmezetlenség elég volt ahhoz, hogy 2 pontra felzárkózzon az ELTE, amelyben Czimer és Gyurcsányi lépett elő ekkor vezérré. Forrai és Berneczei távoli találatai révén új erőre kaptak, s végül felülkerekedtek hazaiak.”