Győzelem a Győr ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 14. forduló

Győr-Szol Széchenyi Egyetem – SMAFC-NYME 61:74

(19:24, 15:16, 12:19, 15:15)
2014.01.24. péntek, 19:00 – Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Horváth A., Török Z., Esztergályos R.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Vesztergom 19, Czukor 19/3, Balogh 16/6, Csaplár-Nagy 8, Szlávik 2. Csere: Jávor 5/3, Herczeg, Karácsonyi 5/3.
Edző: Barlai Tamás
Győr: Gombás 8/3, Drevenka 15/3, Papp 7/3, Vida 4, Daru. Csere: Péterfai 7, Horváth 11/6, Gáll 7/3, Baruta 2, Palavits.
Edző: Rátvay Tamás

Karácsonyi Gergely:

„Az NB I. B 14. fordulójában idegenben, a Győr otthonában volt jelenése a SMAFC-NYME-nek. Izgalmas találkozóra volt kilátás, hiszen a hazaiak nem az egyetemi csarnokban, hanem a Magvassy Mihály Sportcsarnokban tudták fogadni együttesünket. Új volt tehát a helyszín mind a két csapat számára, sőt, mind a két fél vereséggel érkezett a találkozóra. Az őszi mérkőzésen Sopronban a megyeszékhelyiek diadalmaskodtak 85:92 arányban. A SMAFC-NYME-nél Ugaros hiányzott a keretből.
A házigazda szerzett vezetést, de a Czukor-Vesztergom-Balogh trió vezérletével fordítani tudott a SMAFC-NYME. Tartani tudta előnyét Barlai Tamás csapata, amely lepattanózásban már ekkor ellenfele fölé nőtt.»Csendesen« teltek a percek, nagyon kevés szabálytalanság történt, a soproniak tartották előnyüket a negyed végéig.
A folytatásban is fegyelmezetten tudott játszani a vendég együttes, amely már tíz pont körüli előnyt harcolt ki magának. Egy kisebb megingásnak köszönhetően vissza tudott kapaszkodni a Győr-SZOL, elsősorban Drevenka és Horváth pontjaival. A vezetést azonban nem tudta átvenni Rátvay Tamás csapata.
A SMAFC-NYME számára általában kritikusnak mondható harmadik negyedet ezúttal jól kezdték Baloghék, tíz pont fölé nőtt a differencia a felek között. Két perc és két tripla elég volt ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a győri gárda. Ekkor sem estek szét Szlávikék, akik javítani tudtak védekezésben és támadásban is, és a cserék is hozzá tudtak tenni érdemben a SMAFC-NYME játékához. A záró etap előtt visszaállt a tíz pont fölötti soproni vezetés.
A záró negyedben is kontroll alatt tudta tartani a játékot Barlai Tamás csapata, a hazaiaknál pedig nem volt átütő erő a játékban. A végén már a büntetőké volt a főszerep, ezen a téren váratlanul jól teljesítettek Baloghék, így tulajdonképpen az első percet leszámítva végig vezetve nyert meg egy fontos mérkőzést a SMAFC-NYME.”

 

Barlai Tamás:

„Az egész mérkőzésen tudtunk koncentrálni és játszani a saját játékunkat. Fontos győzelmet szereztünk idegenben.”

Tovább a galériához >>>