Győzelem a Kecskemét ellen

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 17-24. helyért – 1. forduló

Magabiztosan hozta első meccsét a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – Mercedes-Benz Gyár KA 77:46

(23:18, 19:12, 20:3, 15:13)
2015.04.19. vasárnap, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Sabáli L., Dr. Magyari T., Németh A.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 6, Balogh 18/6, Karácsonyi 8/6, Szabó 10, Török 11. Csere: Nagy 6, Vesztergom 9, Berneczei 8/3, Jávor, Bali 1, Szekeres.
Edző: Barlai Tamás
Kecskemét: Piukovics 5, Kovács 16/6, Jakab 14/3, Keller 7/3, Kővágó 2. Csere: Szappanos 2, Pintér, Dagdelen.
Edző: Forray Gábor

Karácsonyi Gergely:

„Az alsóházi rájátszás 1. fordulójában a SMAFC-NYME a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár KA együttesét fogadta a soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A soproniaknál Szlávik hiányzott a keretből, a keleti együttes viszont tartalékosan érkezett a találkozóra.
Két triplával kezdett a vendég együttes, kicsit idegesek voltak ekkor még hazaiak. A tartalékos vendégek jól tartották magukat távoli dobásaikkal, de aztán belejöttek a hazaiak. Kidolgozott akciók után szerzett szép kosarakat Barlai Tamás gárdája és a negyed második felében átvette a vezetést a SMAFC-NYME. Az utolsó percben sikerült 5 pontos előnyre szert tennie a soproniaknak.
A folytatásban lendületben maradtak a hazaiak, és szépen fokozatosan ellépett ellenfelétől a hazai együttes (31:20). A vendégek továbbra is erőltették a távoli dobásokat, jórészt sikertelenül. A palánk alatt már hatékonyabb volt a Mercedes-Benz játéka, és Jakab, valamint Kovács Barnabás révén tartotta tíz pont körüli előnyét a Kecskemét.
A harmadik negyedre úgy jött ki a SMAFC-NYME, hogy eldönti a találkozót, és ez sikerült is: 10:3-mal kezdte az első 5 percet a soproni alakulat, és itt el is dőlt a mérkőzés. Sőt, tovább is tudta növelni előnyét a hazai csapat, már 30 pontos előnyben pedig az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok kerültek pályára. A hazai együttes végső soron simán hozta a mérkőzést.”

 

Barlai Tamás:

„Néhány periódustól eltekintve végig a mi akaratunk érvényesült. Szinte az egész meccsen keményen védekeztünk és a saját ritmusunkat tudtuk játszani.”

Tovább a galériához >>>