Győzelem a nyitányon

NB I. B csoportos férfi kosárlabda mérkőzés – 1. forduló

Megkezdődött a 2015/2016-os NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság, amelynek első fordulójában a „megfiatalított” SMAFC-NYME az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t fogadta hazai környezetben. A megyeszékhelyieknél center és mezőnyposzton is történtek változások, illetve a vezetőedzői posztot a korábbi másodedző, Csaplár-Nagy Ervin vette át Molnár Istvántól. A soproniaknál Balogh húzódás miatt nem tudott Meszlényi Róbert rendelkezésére állni.

SMAFC-NYME – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 72:65

(23:27, 24:13, 13:16, 12:9)
2015.10.02. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Kálmán, Török Zoltán, Magyari Tibor
Ellenőr: Forrai Sámuel
Részletek >>>

SMAFC: Németh 6, Karácsonyi 15, Werner 6, Nagy 9/3, Török 16. Csere: Berneczei 8/3, Papp 6, Ugaros, Vesztergom, Füzi 6/3.
Edző: Meszlényi Róbert, Horváth József
Győr: Horváth, Márkus 15/3, Gombás 6, Nárai 12/3, Hajmásy 23/9. Csere: Kovács 4, Káli, Sziráki, Horváth 5/3.
Edző: Csaplár-Nagy Ervin, Németh István

Karácsonyi Gergely:

„A vendégek szereztek vezetést az első percben, de hamar egalizáltak a hazaiak. Mind a két oldalon a centerek domináltak, a Török-Nárai kettős szerezte a kosarak nagy részét. A negyed közepén Hajmásy adott lökést a győrieknek, pár ponttal ellépett a vendég gárda (11:16). A csereként beálló Nagy jól szállt be a játékba soproni részről, de Karácsonyi és a fiatal Werner is betaláltak, ezért nem tudott jobban elszakadni a Győr. Füzi triplájával pedig már a SMAFC-NYME-nél volt az előny (20:19), az utolsó perceket viszont jobban bírták Gombásék, Nárai triplájával 23:27 volt az első tíz perc.
Nem találta a ritmust a Győr a második tíz perc elején, 5 perc elteltével sikerült a gyűrűbe találni. Ugyanakkor a hazaiak sem vitézkedtek ezen a téren, de Török és Werner pontjaival egalizált Meszlényi Róbert együttese (27:27). A pontatlan játék ellenére nagy küzdelem folyt a pályán, de nem tudták kihasználni egymás hibáit a csapatok. Papp és Karácsonyi kosaraival új erőre kapott a SMAFC-NYME, majd Berneczei, Nagy és Füzi pontjaival hirtelen tíz pont fölé nőtt a soproniak előnye (45:33). A negyed végén viszont elég volt két hiba is hazai részről, és tízen belülre jött fe la nagyszünetre a Győr (47:40).
A második félidő elején akadozott a csapatok játéka, de Török négy pontja után ismét tíz volt közte. Sőt, Németh hárompontos kosara után tovább növelte előnyét a SMAFC-NYME (54:41). Egy győri 7:0-s szériával azonban ismét izgalmasabbá vált a játék, ugyanakkor Márkus pontatlan volt a büntetővonalról, ahogy Karácsonyi is, így négy pontos hazai előnnyel várhatták a záró negyedet a csapatok (60:54).
Izgalmasra sikeredett az utolsó etap, a játékosok pedig nem mindig bírták idegekkel, ami ismét sok hibához vezetett. Ez különösen a büntetőknél mutatkozott meg, 6:7 volt a kihagyott dobások száma a záró tíz percben. Hajmásy triplájával azonban egyenlített a Győr, de Werner büntetője és Török kosara után Karácsonyi is betalált büntetőből. Az utolsó másodpercekben Berneczei labdaszerzése után még egy ziccer is belefért a hazaiaknak, akik végül hét ponttal diadalmaskodtak.
Az életük első NB I. B-s mérkőzésén pályára lépő Soproni Sportiskola fiataljai – akik a tavalyi Nemzeti Kadett Döntő győztes csapatának tagjai is – remekül megállták a helyüket a felnőttek között. Azért is örömteli ez a siker, mert valamelyest sikerült rácáfolni a kezdo5.hu beharangozó cikkére is.”

Meszlényi Róbert:

„Nagyot küzdött a csapat, mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez. Balogh nélkül is nyerni tudtunk, ezért különösen értékes ez a győzelem. Remélem a jövőben ennél is jobban fogunk tudni majd játszani.”