Győzelem a rájátszás első mérkőzésén

Férfi NB I. B csoport – Rájátszás az 1-8. helyért – 1. forduló

Az NB I. B csoportos rájátszás első fordulójában a SMAFC-NYME az EKF-Hész Gép SE Eger csapatát fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban a felsőházi rájátszás első mérkőzésén. A hevesiek a keleti csoport második helyén zárták az alapszakaszt.

SMAFC-NYME – EKF Hész Gép SE 66:59

(25:19, 14:12, 14:18, 13:10)
2012.04.13. péntek, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Tóth K., Dr. Magyari T., Németh A.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 12/6, Csaplár-Nagy 4, Balogh 14/3, Karácsonyi 12, Kovács 8. Csere: Vesztergom, Herczeg 8/6, Czukor 8, Halász.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás, Horváth József
Eger: Kováts 12, Máté 28/9, Krasznai 2, Erdei 7/3, Zsemlye. Csere: Szarvas 2, Farkasinszki 6, Klepej 2.
Edző: Váczi Péter, Széles-Kovács Gyula

Karácsonyi Gergely:

„Nagy lendülettel kezdtek a felek, a SMAFC-NYME Szlávik triplájával 7:4-re vezetett az első percekben, majd Kovács büntetőivel tovább nőtt a hazaiak előnye. Máté fújt ébresztőt az Egrieknek, akik kihasználták a hazaiak pontatlanságait és hamar egalizáltak. Nem engedtek le Baloghék, akik Karácsonyi és a csereként beálló Czukor büntetői révén 21:11-re elléptek ellenfelüktől. Ezután felváltva estek a kosarak, az első játékrész végére valamelyest faragott hátrányából a vendég gárda. A soproni cserék közül még Vesztergom jeleskedett védekezésben.
A folytatásban úgy tűnt, hogy átveszi a játék irányítását Váczi Péter csapata, amelynél ismét Máté villant kétszer egymás után. A kispadról beszálló Herczeg triplájával lendített egyet a SMAFC-NYME szekerén, tartották előnyüket a házigazdák. Sőt! A negyed közepére már ismét 10 volt közte a soproniak javára. Ehhez kellett viszont az is, hogy Zsemlye kireklamáljon magának egy technikait. Innentől kezdve kissé szétesett a játék mind a két oldalon. Eladott labdák, pontatlan dobások jellemezték a játékot, még a tiszta dobóhelyzetek is rendre kimaradtak. Az első félidő Csaplár-Nagy pontjaival zárult, amivel 39:31-re alakult az állás.
A második negyedben sokkal agresszívabb védekezésre váltott az Eger, ami nem ízlett a SMAFC-NYME-nek. A támadásokat rendre az utolsó másodpercig voltak kénytelenek vezetni a soproniak, amiből sok pontatlan dobás született. A nehéz helyzetekben azonban jött ismét Balogh, aki olykor elképesztő helyzetekből talált be. Czukor utolsó percben szerzett pontjai is kellettek ahhoz, hogy őrizze vezető pozícióját a SMAFC-NYME.
A záró etap nem éppen úgy alakult, ahogy azt sokan várták. Máté tarthatatlannak bizonyult, palánk alól, távolról és a büntetővonalról is pontosan célzott az egriek bedobója. A negyed közepétől – a szerencsének is köszönhetően – lépésről lépésre távolodott ellenfelétől a SMAFC-NYME. Az Eger együttese a kulcsfontosságú pillanatokban rendre hibázott, de a soproniak is követtek el buta hibákat. A vendégek egy fault utáni időkérést követően még a büntetőző személyének megkérdőjelezésével is megpróbálták zavarni a hazaiakat, nevetséges próbálkozásuknak azonban nem dőltek be a játékvezetők. A mérkőzés utolsó pontjait Karácsonyi szerezte büntetővonalról, amivel kialakult a 66:59-es végeredmény.
Egy hullámzó, sok hibával tarkított találkozón szerezte meg a győzelmet a SMAFC-NYME a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A vendégek jól küzdöttek, de a végjátékot a soproniak bírták jobban, amivel megszerezték első győzelmüket a rájátszásban.”

Vetési Imre:

„Hazai pályán ilyen rossz dobóteljesítménnyel nem szabad kirukkolni. Eddig a gondunk a büntetődobásokkal voltak, most pedig egyszerű ziccereket rontottunk. Nyilvánvaló, hogy mához egy hétre lényegesen többet kell nyújtani és több játékosnak fel kell nőni a feladathoz. Én bízom bennük.”

Tovább a galériához >>>