Győzelem a TF ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 17. forduló

SMAFC-NYME – Tehetséges Fiatalok–Budapest 65:59

(23:14, 17:16, 14:12, 11:17)
2016.02.26. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Alajos, Török Zoltán, Németh András
Ellenőr: Major György
Részletek >>>

SMAFC: Török 20/3, Füzi 9, Nagy 2, Werner 5, Németh 5/3. Csere: Papp 7/3, Berneczei 8/3, Karácsonyi 5/3, Vesztergom 4.
Edző: Meszlényi Róbert, Horváth József
TF: Beák 8/6, Szobi 20/3, Tóth 11, Buzás 3/3, Franczva 8. Csere: Kerkai 3/3, Karagity 4/3, Bihari 2, Barócsi.
Edző: Mehmedovic Merim

Karácsonyi Gergely:

„A soproniaknál ezúttal is hiányzott egy kulcsember, ezúttal Balogh jelentett beteget egész hétre, így rá nem számíthatott Meszlényi Róbert és Horváth József. A fővárosiaknál Tóth hiányozhatott igazán center posztról, idő közben pedig Debreceni távozott a csapattól, érkezett viszont Pápáról Karagity a TF-hez.
Török két palánk alatti kosarára és Werner büntetőjére csak Franczva tudott válaszolni az első percekben, Beák pedig rendre cél tévesztett a triplavonalról. A negyed közepén 7-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Sok volt a pontatlanság mind a két oldalon. A TF továbbra is erőltette a kinti dobásokat, Beák és Kerkai ugyan betaláltak, ám ez kevésnek bizonyult, mert a sérülésből felépülő Berneczei is betalált kintről, valamint Nagy és Török is betaláltak. Jó védekezésének köszönhetően 9 ponttal vezetett a SMAFC-NYME az első tíz perc végén (23:14).
Vesztergom érkezett Török helyére a folytatásban, aki rögtön ki is használta fizikai fölényét a palánk alatt. A szintén csereként érkező Papp pedig távolról talált be, de Szobi, Tóth és Beák is eredményesek voltak a túloldalon (30:22). Ismét előjöttek a hibák, mind a két félnél sok volt a pontatlanság, ami az eredményen is meglátszott. A SMAFC-NYME-nél Németh zsinórban szerzett 5 pontja jelentette a biztos előny tartását, a túloldalon pedig egyre inkább körvonalazódott, hogy Szobira épül szinte kizárólag a TF játéka. A nagyszünetre megőrizte magabiztos előnyét Meszlényi Róbert és Horváth József csapata (40:30).
A második félidőben már sokkal hullámzóbb volt a játék. A házigazda kezdett jobban, Füzi, Török és Karácsonyi pontjait lehetett feljegyezni az egyik, Franczva, Tóth és Buzás kosarait a másik oldalon. Hét perc alatt 7-7 egységet szorgoskodtak össze a csapatok, a sok pontatlan dobással tarkított negyedben érezhető volt, hogy az együttesek a végjátékra is tartalékolnak. Török duplája 12 pontos hazai vezetést eredményezett a záró 10 perc előtt.
Tartotta előnyét a SMAFC-NYME, amely nem játszott pontosan támadásban, amit jó védekezésével kompenzálni tudott. Igazából Szobi betöréseit kellett elsődlegesen semlegesíteni a soproniaknak, majd a besegítések váltak kulcskérdéssé. Az utolsó két percben ugyan megfelezte hátrányát a TF, de Vesztergom kulcsfontosságú duplái, majd Karácsonyi és Török büntetői végleg eldöntötték a találkozó sorsát. Ezzel sikerült visszavágni a tavaly novemberi vereségért, és a SMAFC-NYME tovább kapaszkodik a középmezőny aljához a tabellán.”

Meszlényi Róbert:

„A meccset végig a kezünkben tartva megérdemelten nyertünk, mindenki hozzátette a maga pozitív teljesítményét, igazi csapatmunka volt a nálunk esélyesebb csapat legyőzése.

Tovább a galériához >>>