Győztes nyitány

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 1. forduló

Csaplár-Nagy Ervin kosarával indult a megyei rangadó, amire a soproni Csaplár-Nagy Andor büntetővel felelt. Ezután négy perc alatt mindössze 2 pontra futotta a győriektől, míg a SMAFC-NYME Balogh vezérletével megfordította a meccset. Felváltva estek a kosarak, mindkét oldalon a centerjáték dominált. A negyed vége a vendégeké volt, akik Vesztergom és Balogh pontjaival 4 pontos előnyre tettek szert.

Győrszol-SZESE – SMAFC-NYME 66:69

(14:18, 11:16, 22:9, 19:26)
2011.09.16. péntek, 19:00 – Győr, Városi Egyetemi Csarnok
Vezette: Tőzsér D., Gaál I.
Részletek >>>

Győr: Pankár 21/6, Hegedűs 9/3 Csiszár 2 Horváth 6/6 Csaplár-Nagy E. 23/3. Csere: Baruta, Bosnyák, Geszler 1, Papp 2.
Edző: Kozma Tamás
SMAFC: Balogh 14/3, Karácsonyi 11/3, Kovács 7, Takács 16/6, Csaplár-Nagy A. 6. Csere: Szlávik 3, Halász 4, Vesztergom.
Edző: Vetési Imre

Karácsonyi Gergely:

„A folytatásban tapadt ellenfelére Kozma Tamás együttese, de a lendület csak pár percig tartott. Mélypontra került a Győr. Szlávik és Csaplár-Nagy kosaraival 10 pontra meglépett a SMAFC-NYME, és ezt a különbséget meg is tartotta a félidőig.
Következett a korábbi években többé-kevésbé kritikusnak mondható 3. negyed. Az első percekben tartotta a különbséget Vetési Imre gárdája, aztán következett a hullámvölgy. Eladott labdák és pontatlan dobások jellemezték a soproniak játékát. A Győr Pankár és Csaplár-Nagy kosarainak köszönhetően folyamatosan csökkentette a különbséget, a negyed végére pedig a vezetést is átvette. A SMAFC-NYME mindössze 9(!) pontot jegyzett tíz perc alatt.
Horváth révén egy triplával nyitott a Győr, ezzel már hét pont volt a két együttes között. Nem törtek össze a vendégek, akik Csaplár-Nagy kosarával kezdték meg a felzárkózást. Balogh trojkája után Kovács is beemelt egy duplát, majd a 29. születésnapját ünneplő Karácsonyinak köszönhetően a vezetést is átvette a SMAFC-NYME. A hazaiak ugyan többször is egyenlítettek az utolsó percekben, de a vezetést nem tudták átvenni. Takács magabiztosan értékesítette mind a négy büntetőjét, amivel a SMAFC-NYME megnyerte első, idegenbeli mérkőzését.
A soproniak kifejezetten jó első félidő után szűk 10 pontos előnyre tettek szert. A harmadik negyedben hullámvölgybe kerültek Baloghék, a Győr átvette a vezetést, de a záró etapban felállt a padlóról Vetési Imre együttese és izgalmas végjáték után megnyerte első mérkőzését a 2011/2012-es idényben.”

 

Vetési Imre:

„Egy felpaprikázott Győr ellen az 1. félidőben okos kosárlabdát bemutatva magunkhoz vettük a kezdeményezést. A 3. negyedben következett egy holtpont és sok volt az eladott labda. A végén aztán a srácoknak helyén volt az eszük és a szívük. A védekezésünket lehet kiemelni, hiszen dicséretes az idegenben kapott 66 pont. Az első meccset behúztuk.”