Harmadik hely Szombathelyen (B33)

2013. május 11-én, egy héttel a soroksári nyitó forduló után Szombathely volt a következő állomása az Egyetemi B33-as kosárlabda bajnokságnak. Ezúttal az időjárás sajnos nem volt kegyes a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, így nyitott pálya helyett esőhelyszínen zajlottak a küzdelmek.

Jelentősen megváltozott összetételű csapatok mérkőztek meg egymással a soroksári fordulóhoz képest. Új csapattal állt ki a Nyugat-magyarországi Egyetem is: Jávor Barna, Czeller Márton, Eszlinger András és Nagy Gergő alkotta a soproni kontingenst.

20130511_B33_Szombathely

Nagy Gergő, Czeller Márton, Eszlinger András, Jávor Barna

A csoportkör találkozóin az ELTE-BEAC végül legyűrte csapatunkat (7:10), a másik két találkozón viszont magabiztos NYME siker született. Ezúttal megjelent a tornán a Szolnoki Olaj KK is, akik felett 13:8 arányban, míg a MEAFC ellen 16:10-re győztek Jávorék.

Az elődöntőben a hazai SZOESE-vel került össze az NYME, ahol sajnos magabiztos szombathelyi győzelem született (8:17). Mint utólag kiderült, ekkor a torna győztesétől kaptunk ki (a döntőben: SZOESE–DEAC 22:13), a harmadik helyért viszont a gólkülönbség döntött, amiben jobb volt az NYME, mint a Közgáz SC. Az NYME együttese tehát a harmadik helyen zárta a szombathelyi B33-as tornát.