Hazai győzelem

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 2. forduló

SMAFC-NYME – Óbudai Kaszások 96:88

(25:17, 22:24, 25:24, 24:23)
2013.03.22. péntek, 18:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Németh Cs., Szalai Zs., Dombay L.
Ellenőr Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 15, Balogh 19/3, Csaplár-Nagy 12, Bausz 6, Török 8. Csere: Herczeg 10/6, Ugaros 9/3, Vesztergom 9, Rostás 7, Berneczei, Czeller 1.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Kaszások: Korona 20/12, Nagy 20/6, Dohar 30/3, Mike 14/3, Szabó. Csere: Pintér, Ungi 4.
Edző: Varga Mátyás

Karácsonyi Gergely:

„Múlt héten pénteken az Óbudai Kaszások csapatát fogadta a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata. Hosszú idő után most teljes kerettel tudott felállni Vetési Imre és Barlai Tamás együttese.
A hazaiak a találkozó elejétől irányították a játékot, külső posztokon Szlávik és Balogh, míg a palánk alól a rutinos Csaplár-Nagy volt eredményes. A fővárosiaknál Dohar tarthatatlanak bizonyult, de így is tartotta 4-5 pontos előnyét a soproni gárda. A második negyedben továbbra is színvonalas kosárlabdát játszottak a felek. A Kaszások csapata jobban összpontosított, és ha minimálisan is, de csökkentette hátrányát. Az azonban már ekkor is látszott, hogy a cserejátékosok sokkal többet hozzá tudnak tenni a játékhoz hazai oldalon.
A második félidőben gyakorlatilag végig őrízte előnyét a SMAFC-NYME. Hazai részől Herczeg, Ugaros, Vesztergom,Rostás és Czeller is érdemben hozzá tudtak tenni a játékhoz. A vendégeknél viszont Doharon kívül csak Korona, Nagy és Mike voltak eredményesek, így a mérkőzés végére már minden erejüket felőrölték a Kaszások játékosai. Ami pedig külön öröm, hogy a hódmezővásárhelyi jó teljesítményt sikerült átmenteni erre a mérkőzésre is a soproniaknak. A 96 dobott pont önmagáért beszél hazai részről, régen jártak a 100-as határ közelében Vetési Imre és Barlai Tamás tanítványai.”

Tovább a galériához >>>