Hazai siker a Veszprém ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 7. forduló

Egymás után negyedik bajnokiját is megnyerte a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – HOYA – Pannon Egyetem Veszprém 63:55

(15:12, 15:21, 18:11, 15:11)
2014.12.05. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Esztergályos R., Szalai Zs., Németh A.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 16/3, Karácsonyi 13/3, Csaplár-Nagy 13, Török 4, Szabó. Csere: Jávor, Berneczei 7/3, Nagy 5/3, Herczeg, Szlávik 5/3, Bálint.
Edző: Barlai Tamás
Veszprém: Kámán 21, Farkas 11/3, Vertetics 16/6, Kelemen, Kováts. Csere: Takács 4, Nagy 3, Novák, Gáll, Oltárczy, Czakó,Sipos.
Edző: Petőfi Áron

Karácsonyi Gergely:

„Az NB I. B-s férfi kosárlabda bajnokság nyugati csoportjának 7. fordulójában a SMAFC-NYME a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttesét fogadta Sopronban. A veszprémiek teljes kerettel érkeztek, a soproniaknál Vesztergom hiányzott munkahelyi elfoglaltságok miatt.
A találkozó előtt a Veszprém a 3., míg Barlai Tamás együttese a 4. helyet foglalta el a tabellán. Görcsösen kezdtek a hazaiak, a vendégek védekezésével kezdetben nem tudtak mit kezdeni Baloghék. Verteticsék sem játszottak szépen, ennek ellenére sikerült 0-6-al indítaniuk a mérkőzést. Az első hazai pontokra a negyed közepéig kellett várni, Csaplár-Nagy mellett Balogh és Karácsonyi is betaláltak (6-6). Csaplár-Nagy remek palánk alatti megoldásaival lendületben maradt a SMAFC-NYME, miközben a vendégektől egy triplára futotta Farkas révén (11:9). A negyed végéig megőrízte vezető helyét Barlai Tamás csapata (15:12).
A második negyed – az előzőhöz hasonlóan – veszprémi dominanciával indult. A rutinos Kámán és Vertetics vezérletével a negyed közepén fordított a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. A SMAFC-NYME Karácsonyi és Nagy egy-egy tripláján kívül nem tudott mást felmutatni, ráadásul védekezésben is leengedtek a soproniak (21:25). A csereként beálló Nagy és Balogh próbáltak faragni a hátrányból, de a vendégek rendre betaláltak, szerzett labdák után könnyű kosarakat szereztek (25:33). Az utolsó percben a szintén csereként beálló Szlávik szerzett fontos triplát, amivel látótávolságon belülre került a SMAFC-NYME (30:33).
A második félidőt ezúttal jól kezdte a házigazda: a Balogh-Csaplár-Nagy-Karácsonyi trió pontjaira alapozva fordított az egyetemi együttes (36:33). Vertetics és Kámán azonban vállára vette csapatát a túloldalon, és nem engedte ellépni a SMAFC-NYME-t (41:39). A harmadik negyed utolsó perceiben Csaplár-Nagy és Kámán külön csatáját láthatta a közönség, 48:44-el várhatták a felek az utolsó tíz percet.
Vertetics két triplája megfelelő lelkesedéssel hatott övéire, Balogh és Csaplár-Nagy azonban betaláltak közelről (52:50). Kámán továbbra is kimagaslott a mezőnyből, zsinórban szerzett három pontjával fordított a Veszprém (52:53). Az idegek csatáját hozták a következő percek: több, mint két és fél percen keresztül képtelenek voltak a gyűrűbe találni a csapatok, könnyű dobások mellett ajtó-ablak ziccerek is kimaradtak. Török és Berneczei remekül fedezték a passzsávot, egymás után két labdát majd könnyű ziccert szerzett a SMAFC-NYME (56:53). A vendégek időkérése után Kámán büntetőzhetett, amivel tapadt a hazaiakra a Veszprém (56:55). Az utolsó két percet fejben nem bírta a vendégek szakvezetője, technikai hiba következett. Ezután támadásban is szétesett a Veszprém, a taktikai szabálytalanságoknak köszönhetően pedig büntetőzhetett a SMAFC-NYME, amely nem hibázott és megnyerte a találkozót.
Győzelmével a Veszprém és a SMAFC-NYME helyet cserélt a táblázaton, igaz a soproniak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ez volt Barlai Tamás együttesének zsinórban a negyedik győzelme. Baloghék legközelebb szerdán lépnek pályára idegenben a PVSK utánpótlás csapata ellen idegenben.”

 

Barlai Tamás:

„Egy küzdelmes, nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk. Amikor kellett, valaki mindig hozzátett egy kis pluszt.”

Tovább a galériához >>>