Hazai vereség

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 16. forduló

Hazai környezetben fogadta Vetési Imre és Barlai Tamás csapata a tabella második helyén álló MTK-Törökbálint együttesét.

SMAFC-NYME – MTK Törökbálint 65:82

(13:36, 23:15, 14:13, 15:18)
2013.02.15. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Tóth K., Dr. Magyari T., Esztergályos R.
Ellenőr: Forrai Sámuel
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 13, Balogh 26/6, Bausz 2, Rostás 8, Török 1. Csere: Herczeg 7/3, Nagy 2, Ugaros 4, Vesztergom 2, Berneczei.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
MTK: Szarvas 17/15, Wehner 25/6, Bihari 17, Merza 4, Baross 10. Csere: Spiriev 2, Radovics 6, Fülöp 1.
Edző: Molnár István

Karácsonyi Gergely:

„Szlávik betegség miatt hiányzott. A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött Zsiros Tibor emlékére. A magyar kosárlabdaázás legendás alakja, az 1955-ös EB győztes csapat meghatározó tagja 82 éves volt.
A mérkőzés Bihari feldobás utáni gyors kosarával kezdődött, majd rémálomszerűen folytatódott a SMAFC-NYME szempontjából. Az MTK valósággal átgázolt a soproniakon, sorra könnyű kosarakat szereztek Wehnerék. Néhány perc elteltével már 5:16 állt az eredményjelzőn. Vetési Imre időkéréssel próbálta megtörni a fővárosiak lendületét, de ez sem segített. Török pedig már 3 szélyi hibánál járt a negyed végén. Baloghék nagyon álmosan kezdtek és nem tudtak mit kezdeni a Törökbálint agresszív védekezésével. Mivel nem tudott jelentősebb ellenállást kifejteni a SMAFC-NYME, ezért 10 perc játék után 13:36 állt az eredményjelzőn. Az egyetemiek az utóbbi időben egy félidő alatt dobnak átlagban 30 pontot, ennek fényében még elképesztőbb ez az eredmény.
A második negyedben azonban már magárataláltak a hazaiak. Balogh vezérletével csökkentette hátrányát a SMAFC-NYME, de Wehner és Bihari révén még így is 15 pont körüli előnyét a vendég gárda.
A harmadik negyedben magabiztosan tartotta előnyét a Szarvas vezette Törökbálint. A soproniak ugyan mindent megtettek, hogy csökkentsék hátrányukat, de Bihari és Szarvas egyaránt tarthatatlannak bizonyultak. A játék képe gyakorlatilag már nem is változott a hátralévő időben, az MTK 10 percnyi extra játékával magabiztosan hozta idegenbeli mérkőzését, míg hazai oldalon csak Csaplár-Nagy és Balogh tudott elfogadhatóan teljesíteni.”

 

Vetési Imre:

„Az első negyedben tálcán adta oda a győzelmet a csapat a jó erőkből álló MTK-nak, hiszen 13:36 volt az eredmény 10 perc után. Ilyen 10 percet produkálni kritikán aluli. Mellette még 22 eladott labdánk is volt, ami megint a bizonytalanságra utal. Pontatlanul játszottuk, 70 pont alatt hazai pályán pedig nem lehet meccset nyerni.”

Tovább a galériához >>>