Hepp Kupa: legjobb négy között a SMAFC!

Férfi Hepp Kupa – 4. forduló

A férfi Hepp-Ferenc Emlékkupa 4. fordulójában a SMAFC-NYME NB I. B-s férfi kosárlabdacsapata számára nem kisebb volt a tét, mint a négyes döntőbe kerülés. Ennek megfelelően készültek a találkozóra a soproniak, akik Balogh és Herczeg nélkül tudtak elutazni Budapestre.

MAFC-Martos – SMAFC-NYME 85:115

(20:36, 25:26, 25:31, 15:22)
2011.12.10. szombat, 17:15 – Budapest, Menyecske utca – Sportcsarnok
Vezette: Válé F., Gaál I.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 12, Szlávik 14/9, Karácsonyi 2, Kovács 28, Takács 30/12. Csere: Vesztergom 5, Halász 6/3, Czukor 9/3, Czeller, Szabó 5/3, Jávor 2, Bencsik 2.
Megbízott edző: Barlai Tamás
MAFC: Katona 13, Bartus 17/6, Hensch 14, Szlatkovszky 14, Horváth 1. Csere: Keszthelyi 13/6, Kwame 8, Ádám 3, Vitályos.
Edző: Dr. Sztrausz György

Karácsonyi Gergely:

„A MAFC-Martos (NB II. Közép A csoport) együtteséről előzetesen semmilyen információval nem rendelkeztek az egyetemiek, mindössze azt lehetett tudni, hogy a tavalyi NB II-es bajnokságban a legjobb négyig jutottak, illetve a 2011/2012-es szezonban hármas holtversenyben vezetik saját csoportjukat.
Rendkívül magabiztosan kezdték a találkozót a vendégek, akik a régi kosárlabdapálya és a merev gyűrű ellenére pontosan céloztak minden helyzetből. A kidolgozott akciók mellett labdaszerzések után is könnyű kosarakat szereztek Kovácsék. A hazaiak edzője a 2. perc végén, 0:11-es állásnál időt kért. Ez azonban nem sokat lendített a hazaiak szekerén, csupán arra volt elég, hogy megszerezzék első pontjaikat a fővárosiak. A vendégek remek támadások mellett jól is védekeztek, ebben Karácsonyi, Kovács és Szlávik is jeleskedtek. Csaplár-Nagy a palánk alatt volt korlátlan úr, Takács pedig rendre pontos labdát kapott a lerohanások végén. A negyed végén a csereként beálló Vesztergom pontjai után 20:36 állt az eredményjelzőn.
A második etapban a Kovács–Takács kettős parádézott, már ami a SMAFC-NYME-t illeti. 5 perc alatt csak az említett két játékos szerzett kosarat, előbbi 10 illetve 6 egységet szorgoskodott össze. Ebben az időszakban jobban rotálta csapatát Barlai Tamás. Halász és Czukor élt is a lehetőséggel, hamar felvették a játék ritmusát a fiatalok, Vesztergom pedig a tőle megszokott harcossággal tűnt ki. A félidő vége előtt kicsit leengedett a SMAFC-NYME, de a vezetés így is őrizte magabiztos előnyét a vendég alakulat az egyébként szimpatikusan játszó hazai gárdával szemben.
A második félidő tulajdonképpen már csak formalitás volt. A SMAFC-NYME tartotta 20 pont körüli előnyét és egy percre sem engedett le. A 12 játékosból mindenki pályára került soproni részről és mindenki a maximumot tette hozzá a játékhoz, még ilyen nagy előny birtokában is. Ugyanakkor dicséret illeti a MAFC-Martos csapatát is, amely az egész mérkőzésen nagyot küzdött, de kiütközött a két fél közti osztálykülönbség. A mérkőzést végül 115:85 arányban nyerte meg a SMAFC-NYME.
A SMAFC-NYME végig vezetve, magabiztosan, fegyelmezett játékkal nyerte meg a fővárosiak elleni mérkőzést. Sikerével az egyetemiek bejutottak a Hepp-Kupa négyes döntőjébe.”

 

Barlai Tamás:

„Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani és ezzel a lehetőséggel mindenki élt is. Örülünk, hogy bejutottunk a legjobb négy közé.”