Hoztuk a kötelezőt a Sárvár ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 13. forduló

Az NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság nyugati csoportjának 13. fordulójában a SMAFC-NYME a Sárvár vendégeként igyekezett javítani a Győr elleni hazai fiaskó után. A soproniaknál Takács és Czukor hiányzott, míg a hazaiaknál Kiricsi és Horváth neve nem szerepelt a jegyzőkönyveben. A Sárvár kispadján a korábban Sopronban is megforduló Szabó volt a játékos-edző.

Univerzal Pack-FKSZC – SMAFC-NYME 60:83

(8:25, 16:16, 12:17, 24:25)
2012.01.20. péntek, 19:00 – Sárvár, Tinódi Gimnázium Tornacsarnoka (50 néző)
Vezette: Horváth A., dr. Magyari T., Szalai Zs.
Ellenőr: Major
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 23/6, Csaplár-Nagy 1, Karácsonyi 5/3, Kovács 4, Szlávik 19/9. Csere: Halász 14/12, Vesztergom 10, Herczeg 7/3, Szabó, Jávor.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Sárvár: Feigl 13, Horváth P. 8/3, Kalmár 7/3, Szabó B., Szabó D. 11. Csere: Horváth D. 3, Szendi 7, Kun.
Játékos-edző: Szabó Dávid

Karácsonyi Gergely:

„Szlávik és Balogh pontjaival indult a mérkőzés, Karácsonyi pedig egy triplával alakította 0:7-re az eredményt két perc után. Feigl szerezte a hazaiak első pontját, de Balogh rögtön egy kosár+büntetős akcióval felelt. Továbbra is lendületben maradt a SMAFC-NYME, amely védekezésben és támadásban is remekelt. Öt perc elteltével időt kért a Sárvár 4:17-es állásnál. Molnár és Horváth Dávid pontjaival igyekezett tartani magát a Sárvár, amely zónavédekezésre állt át. Ez sem törte meg a soproniakat, akik többek között a csereként beálló Vesztergom pontjainak is köszönhetően tovább növelték előnyüket. Az első negyed végén magabiztosan vezetett a SMAFC-NYME.
A második negyed már pontatlan játékot hozott a vendégek részéről is, így több, mint két percnek kellett eltelnie az első kosárhoz. Szabó gólpassza után Halász szerzett könnyű kosarat, de hamar jött a válasz a túloldalról is. Feigl és Balogh kosarai után tartotta tíz pont fölötti előnyét Vetési Imre együttese. Halász triplájával már 15 pont volt közte. Ezután kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét oldalon szerephez jutottak a cserejátékosok is. Szlávik triplája, majd Vesztergom ügyes kosara után elérte a 20 pontos különbséget a SMAFC-NYME. Vesztergom a támadólepattanók terén is jeleskedett. Az első félidő hátralévő részében továbbra is Baloghék uralták a játékot.
Csaplár-Nagy és Horváth Péter egy-egy sikeres büntetőjével indult a második félidő, majd Herceg jó passza után Balogh dobott egy duplát, sőt! Egy támadással később egy hármassal jelentkezett a SMAFC-NYME rutinos bedobója, 25:47-re alakítva ezzel az állást. Magabiztos előnye tudatában kissé leengedett a vendég gárda. A Sárvár nem tudott élni a lehetőséggel, sok volt a hiba mind a két együttes játékában. Szlávik »trojkája« után Kalmár előbb büntetővel, majd sikeres távolival jelentkezett, 31:49-re alakítva ezzel az állást. Lendületbe jött a Sárvár, amely Horváth Péter révén újabb három pontos kosarat szerzett. Szlávik újabb távolival jelentkezett, tartva a SMAFC-NYME közel 20 pontos előnyét. Az etap végéhez közeledve kapkodóvá vált a játék, eladott labdák egész sora követte egymást. A triplaeső azonban nem állt le, ezúttal Balogh jelentkezett hárompontossal. Vesztergom kosaraival 20 pont fölé nőtt a SMAFC-NYME előnye az utolsó tíz perc előtt.
Feigl kosár+büntetős akciójával indult a negyedik negyed, amivel 39-58-ra alakult az állás. Halász és Molnár vágott be egy-egy távolit, majd Balogh jelentkezett egy duplával. Molnár továbbra is lendületben maradt, de nem akadt társa a hazaiaknál, így továbbra is magabiztosan vezetett a SMAFC-NYME. A mérkőzés hátralévő részében érdemben nem változott semmi, a vendégeknél Vetési Imre vezetőedző több lehetőséget adott a fiatal játékosoknak, akik megállták helyüket. A vége 60:83.
A SMAFC-NYME a sereghajtó Sárvár otthonában rajt-cél győzelmet aratott, amivel javította az egy héttel korábban hazai pályán elszenvedett vereségét a Győr ellen.”

 

Vetési Imre:

„A külső körülmények – egy eléggé sötét kis terem – és annak tudatában, hogy nekünk itt korábban sohasem ment a játék, most figyelmesen játszottunk az első pillanattól kezdve, megbecsülték a labdát a srácok. Odatettük magunkat és hoztuk a kötelezőt. A bajnokság hátralevő részében ennél lényegesen nehezebb dolgunk lesz.”

20120120_Sarvar