Hoztuk a kötelezőt

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 18. forduló

Az NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság 18. fordulójában a SMAFC-NYME a 10. helyen álló Ceragem-Kozármisleny csapatát fogadta a soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. Baloghék számára egyértelműen csak a győzelem volt elfogadható hazai környezetben. Karácsonyi ezúttal nem vállalta a játékot, mivel a Treff 07 SE vendégeként elszenvedett lábsérülése még nem jött helyre. Rajta kívül Takács sem volt ott a keretben.

SMAFC-NYME – Ceragem Kozármisleny SE 76:48

(15:12, 27:11, 16:10, 18:15)
2012.03.02. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Benedek Z., Szalai Zs., Dombay L.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 10, Halász 9/3, Szlávik 9/3, Kovács 5, Balogh 24/9. Csere: Vesztergom 8, Czukor 3, Herczeg 3/3, Szabó 2, Jávor 3, Czeller.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Kozármisleny: Lánczos 10/3, Gémes 12, Kis B. 8, Boldizsár 8, Juhász. Csere: Hollós 5, Schaffer 5/3, Kis L., Széles.
Játékos-edző: Gémes Levente

Karácsonyi Gergely:

„Csaplár-Nagy kosarával indult a találkozó, amire Lánczos még felelni tudott egy triplával a vendégek részéről. Ezután azonban a SMAFC-NYME akarata érvényesült, amely a Balogh–Kovács–Szlávik hármas vezérletével tartotta előnyét. Kisebb-nagyobb hullámvölgyek mind a két csapat játékában voltak, de egyik fél sem tudta kihasználni a másik hibáját.
A második negyed elején nagyon bekezdtek a soproniak, akik Balogh vezérletével pár pillanat alatt tíz pont fölötti előnyt harcoltak ki. A baranyaiaknál Boldizsár és Schaffer tartotta a lelket a Ceragem-Kozármisleny csapatában, de a 20 pont körüli előnyét így is magabiztosan tartotta Barlai Tamás és Horváth József együttese. A hazai cseréknél Vesztergom tűnt ki leginkább, aki rögtön egy kosárral és védő- valamint támadólepattanók megszerzésével segítette csapatát. Eközben Balogh labdaszerzés utáni zsákolással szórakoztatta a nagyérdeműt. A nagyszünetre 42:23-as állással vonulhatta a felek.
A második félidőben tulajdonképpen nem sok minden változott, ami a játék képét illeti. A SMAFC-NYME pályán lévő kosarasai félgőzzel is simán tartották előnyüket. Az eddig kevesebb lehetőséghez jutó hazai játékosok is szerephez jutottak és megállták helyüket. Ami szintén jó hír még, hogy védekezésben is nagyot alkotott a SMAFC-NYME gárdája, hiszen sikerült 50 pont alatt tartani a vendégeket. A vége 76:48 lett, amivel hozta kötelező győzelmét az egyetemi alakulat. Balogh kiemelkedőt nyújtva, 24 pontot szerzett a találkozón.
Könnyű mérkőzésen, magabiztos játékot produkálva hozta kötelező hazai bajnokiját a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata.”

Tovább a galériához >>>