Idegenben győzött a SMAFC csapata (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 6. forduló

Szombaton az NB I. B-s SMAFC-NYME felnőtt csapata a MAFC otthonában vendégszerepelt.

SOTE – SMAFC-NYME 70:80

(10:17, 19:19, 15:15, 26:29)
2012.12.08. szombat, 18:30 – Budapest, SOTE Sportcsarnok
Vezette: Gyurka T., Sentény B.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Gaál, Czeller 11, Jávor 25/6, Karácsonyi 12, Berneczei 18/3. Csere: Szabó 9/3, Szőke 5/3, H. Kovács.
Edző: Barlai Tamás
SOTE: Szalay 11, Horváth 10/6, Stánicz 13/9, Ostermann 16, Meric 19. Csere: Galaris, Kuroe 1.
Edző: Weisz Miklós

Karácsonyi Gergely:

„A mérkőzésen az NYME csapatában mindössze 8 játékos neve szerepelt. Ráadásul 3 játékos, valamint Barlai Tamás edző 20 perccel a kezdés előtt érkezett meg a találkozó helyszínére, köszönhetően egy »kalandos utazásnak«.
Az első percekben többnyire fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy 10:0-ás rohammal azonban meglépett az NYME együttese. A különbség nagyobb is lehetett volna, de magabiztos előnye tudatában több pontatlanság is csúszott a vendégek játékába. Ezeket rendre kihasználták a hazaiak, akik 7 egységre zárkóztak fel.
A második félidő hullámzó játékot hozott. Kezdetben tartotta előnyét az NYME, majd elég volt egy-két figyelmetlenség és máris 3 pontra szűkült a különbség. Ráadásul egy triplának, valamint egy duplának köszönhetően a vezetést is átvette a SOTE csapata. Barlai Tamás időkérése után rendezte a sorokat az NYME, amely Jávor dupláinak, illetve utolsó másodperces triplájának köszönhetően ismét 7 ponttal vezetett.
A záró negyedre sok izgalom nem maradt, az NYME tartotta előnyét, és valamelyest még növelni is tudta azt. A végén 70:80 arányban győzött a soproni együttes, amelynek eddigi mérlege 2 győzelem mellett két vereség.”

Barlai Tamás:

„Amikor összeállt a védekezésünk, akkor jó ritmusban tudtunk kosárlabdázni. Szép leosztásokból külső kosarakat szereztünk és gyorsindításokból is betaláltunk. Amikor ez hiányzott, akkor a támadásaink is “ad hoc” jelleggel működtek, eladott labdák és ritmustalan dobások jellemezték a játékunkat. Összességében jó mérkőzést játszottunk, mindenki élt a kapott játéklehetőséggel. Gratulálok a csapatnak!”