Idegenben is legyőztük a Salgótarjánt

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 7. forduló

A túlórában dőlt el a találkozó.

Konecranes – Salgótarjáni KSE – SMAFC-NYME 81:87

(23:13, 14:18, 18:24, 17:17, 9:15)
2014.05.18. vasárnap, 17:00 – Salgótarján, Városi Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Sallai I., Gergely Cs., Lengyel Á.
Elenőr: Szaniszló S.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 9, Balogh 20/6, Karácsonyi 4, Ugaros 19/9, Kovács B. 2. Csere: Berneczei 7/3, Molnár 15/9, Jávor 3/3, Nagy 8/3, Vesztergom, Herzeg.
Edző: Barlai Tamás
Salgótarján: Schéda 6, Czuprák 5/3, Sebők 6, Gorszkij 22/6, Mitics 2. Csere: Madár 25/12, Szabó 6/6, Rácz 9, Dániel.
Edző: Kis Sándor

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B-s rájátszás 7. fordulójában Salgótarjánba látogatott a SMAFC-NYME. Az első, soproni mérkőzésen remek hajrát bemutatva tudott diadalmaskodni Barlai Tamás csapata.
Jól kezdtek a vendégek, akik határozott védekezésükkel és pontos támadójátékukkal némiképp meglepték a hazaiakat. Balogh, Csaplár-Nagy és Karácsonyi kosaraival a negyed derekán 8 ponttal vezetett a SMAFC-NYME, amelynek lendülete nagyjából eddig tartott. Felvették a ritmust a salgótarjániak is, akik Madár és Gorszkij vezérletével előbb fordítottak, majd a vezetést is átvették. A hazaiak agresszív védekezésével nem tudtak mit kezdeni a soproniak, akik teljesen tanácstalanná váltak. Az első etap végére 10 pontos különbséget mutatott az eredményjelző.
A második negyedben tulajdonképpen végig őrizte előnyét a házigazda. A soproni cserék hozzá tudtak tenni a játékhoz, de Sebőkéknél mindig volt valaki, aki a legjobbkor tudott kosarat szerezni, így Baloghéknak nem sikerült fordítani. Vesztergom közben gyorsan összeszedett három személyi hibát, amiért idő előtt a cserepadra kényszerült.
A második félidőben valamelyest javult a SMAFC-NYME játéka. Barlai Tamás hosszabb kispadjának köszönhetően jobban tudta rotálni a játékosait, a hazaiak pedig kezdtek fáradni. Balogh és Ugaros extra kosarakat szereztek, a soproniak pedig folyamatosan faragták hátrányukat. A hazai reklamálásoknak technikai lett a vége, ami még jobban megzavarta a Salgótarjánt. A negyed végére egalizáltak a soproniak, így gyakorlatilag fej-fej mellől kezdték a felek az utolsó tíz percet.
Ahogy az első negyedet, úgy kezdték az utolsót is az egyetemiek. Sikerült 4-5 pontos előnyre szert tenniük Baloghéknak. Kulcsszerepe volt ebben a csereként beálló Molnár Miklósnak is, aki sikeres távoli dobásokkal tartotta csapatát. Az utolsó percekben azonban visszakapaszkodott a Salgótarján, amely visszavette a vezetést is. A SMAFC-NYME – amelyben Vesztergom és Csaplár-Nagy is kipontozódott – viszont nem adta fel, és ha nehezen is, de faragta hátrányát. Az utolsó másodpercekben Balogh törhetett kosárra a labdával, a hazaiak pedig nem szabálytalankodtak vele szemben, vesztükre. 72:72-es állásnál ért véget a 40 perc, jöhetett a hosszabbítás.
A ráadásban egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, Molnárék kívülről nem tudtak hibázni, ellenben a Sebőkékkel, akik fizikálisan is elfáradtak a végére. A végeredmény 81:87.”

Barlai Tamás:

„Egy küzdelmes és fordulatos mérkőzésen mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz és csapatként sikerült nyernünk.”