Idegenben is soproni siker (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 10. forduló

Az egyetemi bajnokság nyugati csoportjában az NYME két csapata mérte össze tudását.

SZOESE – SMAFC-NYME 70:76

(21:23, 15:13, 10:21, 24:19)
2014.02.18. kedd, 20:15 – Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok (75 néző.)
Vezette: Esztergályos R., Lipics L.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Karácsonyi 13/3, Jávor 17/9, Nagy 8, Herczeg 15/3, Berneczei 21/3. Csere: Horváth 2, Czeller.
Edző: Barlai Tamás
SZOESE: Simon 5/3, Földesi M. 10/6, Földesi Á. 28/9, Karagity 4, Tóth 9. Csere: Horváth 4, Zsebe 2, Mészáros 8, Szabó.
Edző: Kéri Péter

Karácsonyi Gergely:

„Az első mérkőzésen váratlan, 17 pontos győzelmet aratott az NYME-SMAFC a SZOESE ellen Sopronban. Akkor fegyelmezett játékkal tudtak nyerni Barlai Tamás tanítványai.
Az első negyed derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok (11:11), szombathelyi oldalon Földesi távolról és a büntetővonalról is egyaránt eredményes volt, a vendégeknél Herczeg és Karácsonyi gyűjtötte a pontokat. Berneczei duplájával két pontos soproni vezetést mutatott az eredményjelző, Földesi vezérletével fordított a SZOESE (17:13). Karácsonyi 4 pontjával, valamint Herczeg és Berneczei dupláival már az NYME-SMAFC lógott meg ellenfelétől (19:23). Az utolsó percben valamelyest kozmetikázott az eredményen a hazai gárda.
A második tíz percben már hullámzóbb volt a játék, hol az egyik, hol a másik félnek voltak jobb és rosszabb periódusai. Barlai Tamás legénysége továbbra is inkább a csapatjátékban jeleskedett, a SZOESE-nél pedig Földesi emelkedett ki a mezőnyből. A félidő vége előtt kicsit rákapcsoltak Kéri Péter tanítványai, de Jávor fontos kosarainak köszönhetően egalizált az NYME-SMAFC.
A harmadik negyed egyértelműen a soproniaké volt. A csapatként és egységesebben kosárlabdázó vendégek előbb átvették a vezetést (40:42), majd egy 9:0-ás etappal tíz pont körüli előnyre tettek szert. A negyed végén Nagy percei következtek soproni részről, tartotta előnyét Barlai Tamás csapata, miközben a hazaiaknak semmi sem jött össze támadásban.
A záró tíz percre összeszedte magát a hazai együttes, amihez kellett az is, hogy a vendégek elhibázzák a tiszta dobóhelyzeteket. Egy 8:0-ás hazai roham után kénytelen volt időt kérni Barlai Tamás (54:57). Hatásos volt a rövid kényszerszünet, Jávor és Berneczei két gyors triplával állították vissza a megnyugtató soproni vezetést (54:63). Egy 5:0-ás hazai szériával már ismét ott volt ellenfele sarkában a SzOESE. Jávor újabb triplájának köszönhetően azonban nem tudta átvenni a vezetést a hazai csapat. Zsinórban három triplát is hintettek a hazaiak, amivel sikerült ugyan egyenlíteniük (68:68), a végén viszont pontosan céloztak Herczegék, ellentétben a szombathelyiekkel. Jávor magabiztos büntetői és Berneczei duplái biztosították be a vendégek győzelmét a végén.”

Barlai Tamás:

„Egy színvonalas mérkőzésen, apró figyelmetlenségeket leszámítva végig koncentráltan és jól játszva tudtunk győzni.”