Interjú a csapatkapitányainkkal: Kovács Benedek (NB I. B)

Elsőként arról kérdeznénk, hogyan értékeled a csapat idei szereplését a 2019/20-as „csonka szezonban”?

„Az idei szezon felemásan sikerült, és számos tanulsággal szolgált. A szezon első felében a csapat a tudásának megfelelően játszott, jöttek a győzelmek. A tavaszi meccsekre viszont nem sikerült átmenteni az év eleji formát. Ez több tényezőnek is köszönhető, mindenesetre erős hiányérzet van bennem a csapat szereplését illetően. Másrészről viszont a régi hagyományokhoz méltóan ismét pozitív és összetartó közösség kovácsolódott össze az öltözőben. Az új rutinos játékosok és az előre lépő fiatalok hamar megtalálták a közös hangot egymással.”

Mennyiben sikerült a szezon előtt eltervezett célokat megvalósítani mind a csapat, mind játékos pályafutásod szempontjából?

„Egyrészt a csapat valós tudásának és játékosállományának szempontjából a zöld csoport középmezőnyébe volt predesztinálva. Ettől sajnos a szezon vége felé közeledve egyre messzebb és messzebb kerültünk, ezért a tabellán kitűzött célt egyértelműen nem sikerült megvalósítani. Viszont a szezon folyamán számos olyan teljesítmény született mind a csapatjátékot illetően, mind egyéni teljesítményekre gondolva, ami sikeres jövőbeli szereplést vetít előre. A fiatalabb játékosoknak számos esetben sikerült bizonyítaniuk és megszolgálniuk a kapott játékperceket.
Saját konkrét kitűzött célom nem volt a szezon elején a pályafutásom szempontjából. Az egyéni teljesítményemmel nem vagyok elégedett. Nekem is van számottevő felelősségem abban, hogy ez a szezon így alakult.”

Mit gondolsz, mire lett volna képes a csapat a szezon hátralevő részében?

„Erre a kérdésre azt kéne felelnem, hogy a sorozatos vereségek után varázsütésre megrázta volna a csapat magát és jött volna az alapszakaszban az első győzelem, aztán a többi, a szerencsés eredményalakulásoknak köszönhetően meg lett volna a 8. hely, és a rájátszásban olyat meneteltünk volna, hogy arra a nemzetközi sportsajtó is felkapja a fejét, és június végén a vezetőség azon gondolkozna, hogy melyik vitrinbe rakja a bajnoki trófeát.
Komolyra fordítva a szót: A hirtelen jött szezonbefejezés akkor jött, amikor talán a legmélyebb hullámvölgyben volt a csapat, sok zsinórban elszenvedett vereség után. Azt sajnálom, hogy nem tudtuk bebizonyítani azt a szurkolóknak, a vezetőségnek, és persze magunknak hogy képesek vagyunk talpra állni és kimászni a gödörből. Azt gondolom, hogy erre képes lett volna a csapat a szezon hátralévő részében.”

Mit jelentett az idei szezonban csapatkapitánynak lenni? Milyen feladatokkal járt, ki döntött erről? Kérlek, mesélj nekünk erről a posztról!

„SMAFC-os csapatkapitánynak lenni hálás feladat, hiszen nagyon jó a kémia a csapaton belül. Idén ez a szerep is rendhagyó volt nálam, hiszen én hiányoztam a legtöbb edzésről a szezon során. Szerencsére van a kispadon több rutinos komoly játékosmúlttal rendelkező játékos is, akik hatalmas segítséget nyújtottak. Szavazással dőlt el hogy én lettem a csk. A bizalmat ez úton is köszönöm a csapattársaimnak. A csapatkapitány fő feladata a példamutatás. (Meg a bíróknak emiatt talán kicsit többet reklamálhatok. 🙂)”

Mik a terveid a jövőre nézve?

„A következő szezonban egy sikeres, kreatív, kemény, de szerethető csapatban játszani. Vidám légkörben.
Egyébként meg új lakás, gyerek, boldog élet. (Világbéke. 🙂)”