Interjú a csapatkapitányainkkal: Soós Bence (U20)

Elsőként arról kérdeznénk, hogyan értékeled a csapat idei szereplését a 2019/20-as „csonka szezonban”?

„A járvány nem nagyon hatott ki az U20 bajnokságra, talán egy mérkőzésünk maradt el.
Úgy gondolom a srácok hozzáállása minden mérkőzéshez kitűnő volt. Harmadik helyezést szereztük meg, ami ezzel a kerettel teljesen rendben van. A Pécs csapata kiemelkedett ebből a bajnokságból, sőt még az A csoportba is megállta volna a helyét.”

Mennyiben sikerült a szezon előtt eltervezett célokat megvalósítani mind a csapat, mind játékos pályafutásod szempontjából?

„Minden szezon más. Nehéz bármit is jósolni a szezon előtt, mert a szövetség folyamatosan variálja a szabályokat. Idén is ugyan ez történt, mivel csak három 99-ben született játékos lehetett ott a csapatban a mérkőzéseken.
Úgy érzem a csapat célt sikerült teljesíteni, mindenki, aki pályára lépett törekedett a legjobbat kihozni magából.

Mint játékos, nem igen tűztem ki célt. Minden meccsen igyekszem a lehető legjobbamat nyújtani és törekedni a csapat siker elérésére.”

Mit gondolsz, mire lett volna képes a csapat a szezon hátralevő részében?

„Mint mondtam, nem igen befolyásolta a meccseink számát a vírus. Inkább kiemelném a srácok munkáját. Minden mérkőzésre érkeztek fiatal játékosok, akik ha pályára léptek nem féltek és hasznosan játszottak (Kertész Attila, Veöreös Gergely). Ez nekünk hatalmas segítség, mert kevesen vagyunk és olykor perc limiten is voltunk. Volt olyan mérkőzés ahol Papp Barnának 2×40 percet kellett játszania és ilyenkor jól jött egy kis segítség a padról. Valamint Horváth Mátét emelném ki, aki minden mérkőzésen hatalmas formába játszott és nem ismert elveszett labdát.”

Mit jelentett az idei szezonban csapatkapitánynak lenni? Milyen feladatokkal járt, ki döntött erről? Kérlek, mesélj nekünk erről a posztról!

„Jó érzés, hogy az edző bízik bennem már több éve én láthatom el ezt a feladatkört. Nem jár különösebb feladatokkal, ha a fiatalabbak látják, hogy nyerni akarsz és hajtasz a pályán, akkor követni fognak. Úgy gondolom ez bőven elég. Örülök, hogy én lehetek a csapatkapitány, bár nem játszottam minden mérkőzésen, amin tudtam helyet foglaltam a kispadon és szurkoltam a srácoknak.”

Mik a terveid a jövőre nézve?

„Jelenleg korai erről beszélni, szeretek itt játszani. Szeretnék minden évben fejlődni és hozzá segíteni a csapatot a sikerekhez.
Még nem beszélgettem a vezetőséggel, de majd annak is eljön az ideje.
Sok sikert kívánok a csapat fiatalabb játékosainak az érettségihez.
Mindenkinek jó pihenést és kitartást kívánok a kialakult helyzetben.”