Interjú az edzőinkkel: Farkas Dávid (fiú MEFOB)

Elsőként arról kérdeznénk, hogyan értékeled a csapat idei szereplését a 2020/21-es szezonban?

„Megfiatalított kerettel kezdtük a szezont, a fiúk lelkiismeretesen és becsületesen dolgoztak, ez egészen a vírushelyet harmadik hullámának kezdetéig működött. Ekkor a jelenléti oktatás megszűnt a felsőoktatásban és nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Kilátástalannak tűnt a MEFOB bajnokság folytatása részünkről, de játékosaim példamutató magatartást mutattak, hiszen hétről-hétre rendelkezésemre álltak mind az edzéseken mind a mérkőzéseken is. Attól függetlenül, hogy a kötelező létszámra vonatkozó szabályok felfüggesztésre kerültek a szezonban, minden mérkőzésre úgy tudtunk kiállni, hogy az »eredeti« szabályoknak is meg tudtunk volna felelni. Sportszakmai kérdésekről és eredményekről ebben a szezonban úgy gondolom sok szót nem kell ejteni a MEFOB bajnokság kapcsán, nagyon boldog és hálás vagyok, hogy játékosaimat elkerülte a vírus és egészségesek tudtak maradni a szezon folyamán.” 

Az idei szezon már zsinórban a harmadik szezonod volt MEFOB edzőként. Mennyiben volt ez a szezon másabb az eddigieknél?

„Ahogy az előző kérdésben is kitértem rá, több új játékost is be kellett építeni a rendszerbe, ez minden évbe nagy kihívást jelent, valamint sajnos eddigi »motorunkat« és csapatkapitányunkat, Tukovits Balázst, elveszítettük erre a szezonra, így az ő pótlása is nagy fejtörést okozott számomra. Ettől függetlenül úgy gondolom sikeres és eredményes szezont zártunk le abból a szempontból, hogy a csapat kohéziója továbbra is kiemelkedő és példa értékű!” 

Mennyiben sikerült a szezon előtt eltervezett célokat megvalósítani mind a csapat, mind a Te szempontodból?

„Szegedi Márton kezébe került a csapatkapitányi »karmesteri pálca«, az elsődleges cél az volt, hogy ő tovább tudja vinni azt a munkát, melyet elődei elkezdtek. Úgy gondolom, ez jól működött, rangidőshöz méltóan segítette a csapatot és engem is.

A csapat céljait, melyeket a szezon előtt elterveztem, úgy gondolom, sikerült véghez vinnünk, mind taktikai, mind technikai szempontból is sokat fejlődtek a fiúk. Egyedüli hiányérzetem az, hogy idén nem sikerült kiemelkedő bravúrgyőzelmet szereznünk, ahogy ez a korábbi években mindig sikerült legalább egyszer. De mint mondtam, ez a szezon más volt mint a többi…” 

Az idei szezont is nagyban befolyásolta a COVID világjárvány. Hogyan élted meg ezt mind a saját, mind a csapat szemszögéből?  

„A játékosaimat mint mondtam szerencsére elkerülte a vírus, engem szeptemberben ledöntött, több hétig az ágyat nyomtam, de a háttérből így is tudtam irányítani és mozgatni a csapat körüli dolgokat. Ezúton szeretném megköszönni Léva Alexandra technikai vezetőnknek a segítséget, aki ehhez minden körülményt meg tudott teremteni. A csapatot abból a szempontból nagyon hátrányosan érintette, hogy a bajnokság 90%-ától eltérően nálam nem sok helyi játékos van, tehát mind az edzésekre, mind a mérkőzésekre lakóhelyükről érkeztek a fiúk, ezért még egyszer hálás köszönet nekik! Remélem a következő szezon már a kosárlabdáról fog szólni!” 

Melyik volt számodra a szezon legemlékezetesebb mérkőzése? 

„Szokatlan módon nem győztes mérkőzést emelnék ki, bár számunkra győzelemmel felérő volt mindkét ütközet. Hazai pályán fogadtuk a PTE és a BME csapatát, ahol egészen a lefújásig nagy küzdelemre kényszerítettük a »profi« játékosokkal felálló, élcsapatba tartozó ellenfeleinket. Sajnos a győzelem egyik mérkőzésen sem sikerült, de az a játék és akarat, amit itt mutattunk, biztató lehet a jövőre nézve!

Köszönöm a játékosaim egész éves áldozatos munkáját, valamint a SMAFC stábjának is, hogy egész szezonban mögöttünk álltak!” 

Köszönjük az interjút!