Interjú az edzőinkkel: Márkus Tamás (leány MEFOB)

Elsőként arról kérdeznénk, hogyan értékeled a csapat idei szereplését a 2020/21-es szezonban?

„A bajnokságot a 6. helyen zártuk, 2 győzelemmel, ami egyértelmű előrelépés a tavalyi szezonhoz képest. Nagy segítség volt számunkra idén, hogy a Soproni Darazsak Akadémia szinte minden meccsre tudott nekünk játékosokat adni. Velük együtt jó kis csapattá értünk össze és több ellenfél dolgát is sikerült megnehezítenünk. Összességében elégedett lehetek és nagyon büszke is vagyok, mert a vírus okozta problémák ellenére sikerült befejeznünk a szezont.”

Az idei szezontól másik szerepkörben is láthattunk, hiszen játékos karriered mellett a már korábban elkezdett edzői pályafutásodat is folytattad. Milyen tapasztalatokat szereztél, hogy ízlett ez a régi-új szerepkör?

„Idén a játék mellett már vezetőedzőként kaptam szerepet a lányoknál. Nagy kihívás volt, főleg azért, mert köztünk és a legtöbb ellenfél között óriási különbség volt, sajnos nem a javunkra. Ennek ellenére úgy érzem sikerült elérnem azt, hogy a lányok jó kedvvel érkezzenek a mérkőzésekre és az eredményt nem mindig figyelembe véve, saját magunkhoz képest lépjünk előrébb.” 

Mennyiben sikerült a szezon előtt eltervezett célokat megvalósítani mind a csapat, mind a Te szempontodból?

„A célunk az volt, hogy minél több egyetemistát sikerüljön a kosárlabda irányába terelnünk, illetve az, hogy a saját képességeink határait feszegessük, mindenki egy kicsit jobb legyen, mint az előző szezonban volt. A játékosaink számát a vírus sajnos nagyon lekorlátozta, de akik jelen voltak edzésen és meccsen, azok mindig a maximumot nyújtották. Ezt edzőként is óriási pozitívumként éltem meg.” 

Az idei szezont is nagyban befolyásolta a COVID világjárvány. Hogyan élted meg ezt mind a saját, mind a csapat szemszögéből?  

„A vírus nagyon megnehezítette a dolgunkat, hiszen a kollégiumok bezárásával sok játékost veszítettünk el hosszabb időre. Ezzel a többi játékosra is nagyobb teher hárult, aki részt vett a meccseken olykor sokkal több játékpercet kapott, mint ahogy eredetileg elterveztem. Ez egy mindenki számára új helyzet volt, ahol azt kellett szem előtt tartani, hogy mindenki egészséges maradjon. Ennek fényében nagyon örülök annak, hogy sikeresen be tudtuk fejezni a szezont.” 

Melyik volt számodra a szezon legemlékezetesebb mérkőzése?

„A válaszom itt egyértelmű! A Ludovika-Csata elleni 61:60-ra  megnyert hazai diadal volt a legemlékezetesebb! Ennek a győzelemnek köszönhetően minden rossz dolog feledésbe merül és erre a szezonra csak pozitívan fogok majd visszaemlékezni!

Ezúton köszönöm a lányoknak a kitartást, a kemény munkát és a sok nevetést!

Hajrá SMAFC!”