Interjú az edzőinkkel: Meszlényi Róbert (NB I. B)

Elsőként arról kérdeznénk, hogyan értékeled a csapat idei szereplését a 2020/21-es szezonban?

„A mindenképpen pozitívan értékelem a csapat teljesítményét ebben a szezonban. Hiszen elkerültünk a kiesést, mint ahogy az előző években ez a tény komolyan fenyegette a csapatot. Nagyon sok nehézségen kellett a szezonban átélnünk. Mind például a Covid 19, mind a sérülések, nagyon komoly feladat elé állították a játékosokat és a szakmai stábot is! De szerencsére célunkat elértük és a csapattal bent maradt az NB I. B Zöld csoportjában.”

Az idei szezontól visszatértél Sopronba, ahol korábban már sikeres éveket töltöttél el. Milyen tapasztalatokat szereztél, hozott-e új dolgokat a visszatérés?

„A legfontosabb tapasztalat az volt, hogy hogyan lehet egy ilyen helyzetben egy csapatot menedzselni. Nagyon sokszor kerültünk nehéz helyzetbe a sérülések, illetve a Covid 19 miatt, illetve kieső játékosok pótlásának megoldása adott komoly feladatokat. Célunkat azonban így is el tudtuk érni és a csapat bennmaradt a Zöld csoportban!”

Mennyiben sikerült a szezon előtt eltervezett célokat megvalósítani mind a csapat, mind a Te szempontodból?

„Nem teljesen sikerült maradéktalanul megvalósítani azokat a célokat, amiket kitűztünk magunknak, sajnos a külső körülmények nagyban befolyásolták ezeket az elképzéseinket. Szinte lehetetlen volt tervezni a csapat játékát az állandó változások, sérülések miatt, így sokszor volt a játékunk hektikus, viszont amikor szinte teljes kerettel játszottunk (csapatunk egyszer sem tudott teljes kerettel pályára lépni a bajnokság során), akkor mindig jó teljesítményt nyújtottunk! Nyugodtabb körülmények között azt hiszem a csapat el tudott volna jutni a bajnokság középmezőnyéig.”

Az idei szezont is nagyban befolyásolta a COVID világjárvány. Hogyan élted meg ezt mind a saját, mind a csapat szemszögéből? 

„Sajnos a COVID-19 olyan helyzetet teremtett a bajnokságban, amit nagyon nem szerettünk volna megtapasztalni! Az üres lelátókat, a szankciókat, bizonytalanságot hozott mindenki életében. És szinte mindenkit kizökkentett a normális életéből. Azt gondolom, hogy nagyon negatív volt a hatása az egész bajnokságra és a játékosok és a csapatok teljesítményére is. Gondolom mindenki abban reménykedik és bízik, hogy többet ilyen bajnokság nem lesz.”

Melyik volt számodra a szezon legemlékezetesebb mérkőzése?

„Több emlékezetes mérkőzésünk volt és nyilván ezek a győztes meccsekhez kapcsolódnak. Az első győztes mérkőzésünk, amit még kettő követett zsinórban! Azt hiszem nagy lendületet és önbizalmat adott a csapatnak! A játékosok élvezték a játékot, a kemény munkájuknak megjelent a gyümölcse: a győzelem! Szinte majdnem pontosan egy évet kellett várni erre az első győzelemre. A szezon legjobb játékát Győrben mutattuk meg a bajnokság végén, amikor egy jóval erősebb csapatot sikerült kiváló játékkal legyőznünk és csak hajszál híján maradtunk alul a párharcban.”

Köszönjük az interjút!