„Egy ütőképes csapat mielőbbi kialakítása a célom”

Molnar_JozsefAz idei évadban új edzővel folytatja a munkát a SMAFC csapata. Molnár József számos országban edzősködött már, az itteni terveiről, a módszereiről kérdeztük.

Miért vállalta el ezt a csapatot?

„Együtt vállaltam el a Sportiskola U18A csapatával. Úgy gondoltam, hogy egy nagy hagyományokkal és gazdag múlttal rendelkező egyetemen csinálunk egy sikeres csapatot az előttünk álló szezonra.”

Mik az első benyomások, hiszen már megkezdték az edzéseket?

„Kevés játékosunk van, és ami meg nagyobb baj, kevés a B-csoport szintű játékos. És a játékosok egyéb elfoglaltságai miatt ritkán tudunk teljes edzéseket tartani. Ez tükröződött a hétvégén Győrben rendezett felkészülési torna eredményeiben is, ahol két alapjátékosunk is hiányzott és ott U18-as játékos is volt a csapatban.”

A csapat összetételét lehet már tudni?

„A következő játékosok alkotják az idei keretet: Kovács Benedek, Czukor Bence, Soós Bence, Füzi Róbert, Tukovits Balázs, Demcsik Máté, Spéder Martin, Tóth Bence, Karsai Attila, Szegedi Márton. És folyamatosan dolgozunk a csapat megerősítésen.”

Mik a tervei, a megcélzott eredmények?

„Alapvetően egy ütőképes csapat mielőbbi kialakítása a célom. A megcélzott eredményről pedig akkor tudok majd többet mondani, ha egyrészt latom a végleges játékoskeretet, másrészt pedig egy csapatértekezlet keretében a játékosokkal együtt felállítottuk magunk
elé a közös csapatcélokat.”

Milyen edzői stílust képvisel? Inkább szigorral és fegyelemmel vagy a játékosok értelmére hatva próbálja fejleszteni a csapatot?

„Hol így, hol úgy. A fegyelem és az értelemre ható pedagógiai módszerek nem egymást kizáró fogalmak. Partnerként kezelem a játékosokat egy közös munkafolyamatban, ahol együtt dolgozunk közös célokért.”

Az interjút Takács Eszter készítette.