Ismét a túlórában buktunk el

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 7. forduló

A Bajai Bácska FKE csütörtökön és pénteken is Sopronban vendégszerepelt.

SMAFC-NYME – Bajai Bácska FKE 83:86

(24:12, 17:29, 19:13, 11:17, 12:15)
2013.11.29. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Sabáli L., Dr. Magyari T., Török Z.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 2, Csaplár-Nagy 12, Balogh 21, Nagy 8, Jávor 12/6. Csere: Ugaros 2, Herczeg 23/9, Karácsonyi, Szlávik 3.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Baja: Hosszú 30/6, Ágfalvi 7/3, Nagy 3, Délity 21/12, Mándity 19. Csere: Braun 4, Hosztafi 2.
Edző: Hosszú István, Pump Gábor

Karácsonyi Gergely:

„A Bajai Bácska FKE csütörtökön a Sopron KC-Sportiskola vendégeként lépett pályára az NBI/B-s kosárlabda bajnokság korábbi, 3. fordulójában. A vendégek sima, 34 pontos vereséget szenvedtek. Másnap pedig már a SMAFC-NYME látta vendégül a Duna-parti együttest. Az egyetemieknél Czukor egy nappal korábbi sérülése miatt nem játszhatott, Vesztergom pedig ebben az évben már valószínűleg nem léphet pályára szintén sérülés miatt.
A pápai idegenbeli derbihez hasonlóan most is jól kezdte a találkozót Barlai Tamás legénysége, Balogh és Nagy kosarainak köszönhetően fokozatosan ellépett ellenfelétől a SMAFC-NYME (11:5). Délity triplájával és Hosszú duplájával próbálta tartani a lépést a Baja, de Baloghék tarthatatlannak bizonyultak (20:5). Azonban az utolsó percek egyértelműen a vendégekről szóltak, akik egy 7:0-ás etappal tíz ponton belülre kerültek. Csaplár-Nagy és Jávor pontjainak köszönhetően visszaállt a tíz pont fölötti különbség a negyed végére (24:12).
A folytatásban fokozatosan átvette a játék irányítását a Baja, Hosszú és Délity tarthatatlannak bizonyultak, a hazaiaknál pedig csak Herczeg és Ugaros tudtak kosarat szerezni (36:33). A megtorpanó egyetemieket megzavarta a vendégek zónavédekezése és sorra eladtál a labdákat. A nagyszünet előtt Jávor ugyan dobott egy triplát, de Nagy kosarával egalizáltak a vendégek (41:41).
Jót tett a SMAFC-NYME-nek a hosszabb szünet, rendezettebbé vált Baloghék játéka. Felváltva estek a kosarak, majd a negyed végén Balogh villant meg kétszer is egymás után (58:50). Mándity és Nagy gondoskodtak arról, hogy ne tudjon leszakadni a Baja a SMAFC-NYME-ről (58:54). Csaplár-Nagy duplájával zárult le a harmadik negyed. A záró szakaszban a külső dobások domináltak, Herczeg és Hosszú külön csatát vívtak ebben a »műfajban«. Szlávik büntetőjével 71:67-re módosult az eredmény, de érkezett Mándity, aki zsinórban szerzett négy pontjával egálra hozta a mérkőzést a Bajának. Ugyan még kétszer is támadhatott a SMAFC-NYME, egyik akciót sem sikerült pontosan befejezni, így következhetett a hosszabbítás.
A ráadás első perceiben Csaplár-Nagy játékának köszönhetően még a soproniak vezettek (75:73), egy 8:0-ás rohanással eldöntötte a találkozót a Bajai Bácska FKE. A hátralévő egy perc pedig már csak a taktikai szabálytalanságokról szólt, és ha nem is célzott 100%-osan a büntetővonalról a vendég gárda, így is sikerült megőriznie előnyét (83:86).”

 

Barlai Tamás:

„A viszontagságos hét után nagyot küzdött a csapat. Sajnos megint egy-két apró figyelmetlenségen és egy-egy apró hibán elment még egy mérkőzésünk.”

Tovább a galériához >>>