Ismét a végjátékban buktunk el

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 10. forduló

Nem megy idegenben a SMAFC-NYME-nek.

MAFC II. –SMAFC-NYME 81:76

(24:21, 25:18, 14:18, 18:19)
2015.01.11. vasárnap, 17:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Maár G., Lövei L., Czupi M.
Ellenőr: Schaffer B.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 19/9, Csaplár-Nagy 18. Balogh 9, Karácsonyi 12/6, Szabó 7/3. Csere: Nagy 6/6, Jávor, Herczeg 5/3.
Edző: Barlai Tamás
MAFC II.: Timkó 15/3, Koncz 14/9, Vittay 9, Tursics 15/6, Csapai 2. Csere: Nikitin 23, Sebestyén 3/3, Pápai.
Edző: Garai Péter, Dinnyés Attila

Karácsonyi Gergely:

„A győri 2 pontos vereség után ezúttal a MAFC II. otthonában javíthatott a SMAFC-NYME NB I. B-s férfi kosárlabda csapata a nyugati csoport 10. fordulójában. A soproniak tartalékosan utaztak el a fővárosba, Szlávik mellett Vesztergom, Török és Bálint is hiányzott betegség és sérülés miatt, Balogh pedig betegen vállalta a játékot.
Az első negyedet most is álmosan kezdték a vendégek, a MAFC II. sikeres tripláinak köszönhetően 11-5 arányban vezetett az első percekben. Az előretolt hazai védekezéssel kezdetben nem tudott mit kezdeni a SMAFC-NYME, de Balogh, Szabó és Karácsonyi kosaraival sikerült fordítani (11:12). Timkó a palánk alatt tarthatatlannak bizonyult, vendég részről pedig Berneczei és Karácsonyi találtak be, fej-fej mellett haladtak a csapatok (17:17). Csaplár-Nagy duplájával azonban ismét a vendégeknél volt az előny, de az utolsó percben leengedtek a soproniak és 3 pontos előnyre tett szert a fővárosi együttes.
A második negyedet ismét a hazaiak kezdték jobban, Nikitin a palánk alatt sorra szerezte a kosarakat, vendég részről pedig csak Nagy tripláját lehetett feljegyezni (31:24). Herzceg és Nagy tripláival tartani tudta 5-7 pontos hátrányát a SMAFC-NYME, Csaplár-Nagy pedig a palánk alatt volt eredményes (39:34). Az utolsó perc ezúttal is a hazaiakról szólt, az utolsó másodpercben Sebestyén dobott távoli kosarat, amivel kialakult a 10 pontos különbség a nagyszünetre (49:39).
A második félidő Koncz és Berneczei külön csatáját hozta a pontgyártás tekintetékben, de a SMAFC-NYME nem tudott közelebb zárkózni ellenfelére (56:44). Egy távoli kosár adott lendületet a soproniaknak, Csaplár-Nagy 4 pontja, valamint Szabó duplája 3 pontra zárkózott Barlai Tamás gárdája (58:55). Nikitin és Vittay ponterős játékával azonban lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a MAFC II. a záró játékrész előtt.
Csaplár-Nagy büntetőivel 2 egységre zárkóztak Baloghék a negyedik etap elején (63:61), de Nikitin 2+1-es akciójával és Tursics kosarával újra sikerült meglépni a fővárosiaknak (68:61). Karácsonyi triplájával zárkózott a SMAFC-NYME, ám ez ezúttal is kevésnek bizonyult, rögtön érkezett a válasz a túloldalról (72:64). Karácsonyi kipontozódása után Csaplár-Nagy vette vállára együttesét, egy 6-0-s soproni szériával két pontra feljött Barlai Tamás csapata. Sőt, egy perccel a vége előtt a vendégek rutinos centerének kosarával sikerült egalizálnia a SMAFC-NYME-nek, de a végjátékra elfogyott a vendégek ereje, a MAFC II. nem hibázott a büntetővonalról és végül 5 ponttal, teljesen megérdemelten megnyerte a találkozót.
A SMAFC-NYME továbbra is nyeretlen 2015-ben, azonban az eddig elvesztett két mérkőzésén nem sok hiányzott a győzelemhez. A soproniak a középmezőnybe csúsztak vissza a nyugati csoportban, legközelebb pedig a Pápa otthonában lépnek pályára Baloghék, ami szintén nem lesz egyszerű feladat.”

 

Barlai Tamás:

„Ezen a meccsen is végig futottunk az eredmény után és nem találtuk a saját ritmusunkat. Ez sokat kivett a csapatból és ebből születtek a rossz döntések.”