Ismét vereség, de előre léptünk

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 3. forduló

Az NB I. B 3. fordulójában egyedül a MAFC – SMAFC-NYME összecsapás maradt el, amit a felek ezen a hétvégén pótoltak. A Sabáli Balázs vezette fővárosiak a mérkőzés előtt a nyugati tabella 3. helyén álltak, míg a soproniak a 7. pozíciót foglalták el.

MAFC – SMAFC-NYME 78:62

(24:18, 18:15, 20:9, 16:20)
2012.12.08. szombat, 16:00 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Dr. Varga Z., Válé F., Gyuris P.
Ellenőr: Mustos T. J.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 16/3, Szlávik 9/3, Herczeg 4, Csaplár-Nagy 10, Karácsonyi 4. Csere: Vesztergom, Török 6, Szekeres 1, Rostás 7, Berneczei 5, Jávor.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
MAFC: Nagy 13/9, Misek 12, Lakosa 5, Vavra 14, Fodor 6/6. Csere: Fekete 7/3, Borbély 1, Vittay 1, Rácz 2, Nikitin 2.
Edző: Sabáli Balázs, Dinnyés Attila

„A találkozó esélyese egyértelműen a budapesti alakulat volt. A SMAFC-NYME számára nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt korábban eltervezték, de a PEAC elleni hazai mérkőzésen tapasztalt javuló játék bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.
A rutinos Vavra András kosarával indult a mérkőzés, de Balogh rögtön válaszolt egy kosár+büntetős akcióval. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed közepén Vavra adott lendületet a házigazdának. 7:0-ás szériát produkálva hamar ellépett ellenfelétől Sabáli Balázs csapata. Balogh távoli kosarával törte meg a soproni kosárcsendet, innentől kezdve állandósult a 4-5 pontos hazai előny.
A folytatásban alábbhagyott a korábban tapasztalt lendületes játék. Percekig még csak kosár sem esett a találkozón. Egymás hibáiból élhettek volna a csapatok, de mindkét fél elszalasztotta a lehetőséget. Végül a MAFC és a SMAFC is felvette a ritmust, a különbség viszont állandósult a csapatok között. Soproni oldalon a Balogh–Csaplár-Nagy–Török trió felváltva szerezte a kosarakat, hazai oldalon Nagy távoli, Misek és Vavra középtávoli kosaraival tűntek ki. A csereként beálló Vesztergom ismét harcosságával és jó védekezésével vétette magát észre, ám egy Vavrával való ütközés után megsérült a Sopron centere. Vetési Imre és Barlai Tamás csapatában szerepet kapó fiatalok összességében jó játékkal »szálltak be« a meccsbe. A félidőben 9 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.
Csaplár-Nagy büntetőivel indult a második félidő, egy 8:0-ás MAFC rohamnak köszönhetően azonban 15 ponttal megléptek a hazaiak. A pontatlan soproni dobások mellett olykor bosszantó hibák is tarkították a vendégek játékát. Sabáli Balázs együttese ezeket könyörtelenül ki is használta, állandósult a 20 pontos differencia. Ekkor gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.
A záró etapban mind a két vezetőedző a fiatalokat küldte pályára. Kijelenthetjük, hogy a soproniak megállták a helyüket, sőt! A játék képét nézve igazán jó teljesítményt nyújtottak a SMAFC-NYME játékosai, kicsivel több koncentrációval akár 10 pont környékére is fel tudtak volna zárkózni a vendégek. A vége 78:62.”

 

Vetési Imre:

„Jó hozzáállással, becsülettek küzdöttek a srácok. Lesz ez még jobb is!”