Itthon is legyőztük a Vasast

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 4. (halasztott) forduló

SMAFC-NYME – MKB-Euroleasing Vasas 74:71

(23:15, 13:23, 16:13, 22:20)
2014.05.27. kedd, 19:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Tóth K., Sabáli L., Esztergályos R.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 18, Karácsonyi, Balogh 14/3, Herczeg 2, Ugaros 5/3. Csere: Molnár 9/3, Szlávik 8/6, Nagy 6/6, Kovács B. 2, Vesztergom 7, Berneczei 3/3.
Edző: Barlai Tamás
Vasas: Moravcsik 2, Lakosa 19/9, Mohay 19, Krivacsevic 5, Franczva 10. Csere: Boinitzer 9, Solymosi 4, Fekete 3/3, Szántó, Lang.
Edző: Jakab Máté

Karácsonyi Gergely:

„Szűk egy héttel a Vasas elleni budapesti mérkőzés után, múlt hét kedden már Sopronban csapott össze a két gárda. Ezúttal a Vasas teljes kerettel érkezett és már Moravcsik is szerepelt a játékos listán. Ennek megfelelően egy teljesen más szellemben kosárlabdázó Vasas lépett pályára a Krasznaiban, ami meg is lepte Baloghékat. Az első percekben 8:1-re elhúztak a vendégek, nagyon lassan vette fel a játék ritmusát a SMAFC-NYME. Ha nehezen is, de »elkezdte a mérkőzést« a soproni csapat is és elkezdte saját játékát játszani, aminek köszönhetően a közel 10 pontos hátrányból majdnem ugyanilyen arányú előnyt kovácsolt Barlai Tamás legénysége.
A folytatásban azonban újra magára talált a vendég együttes, amely szigorúbb védekezésre váltott, emellett támadásban is pontosabbá vált. Az egyetemiek ismét elvesztették a ritmust, ráadásul a támadólepattanók megszerzésében is alulmaradtak ellenfelükkel szemben. A félidőt két pontos előnnyel zárta a Vasas.
A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, amelyek leginkább a védekezésre koncentráltak. A Vasas olykor egész pályás letámadással zavarta meg a hazaiakat, ami többször sikerült is. Ellenben a támadások befejezésével mind a két gárda hadilábon állt, így egy nem túl színvonalas harmadik negyedet láthatott a publikum. A SMAFC-NYME minimális előnnyel várhatta a záró etapot.
Az utolsó negyedben tovább folytatódott az »adok-kapok«, egyik fél sem tudott ellépni a másiktól. A végén az döntött, hogy Barlai Tamás tanítványai pontosabban céloztak a büntetővonalról, ami az egész rájátszásról is elmondható a soproniakat tekintve. Ha nehezen is, de végül megnyerte a mérkőzést a SMAFC-NYME, amely így – a Salgótarjánhoz hasonlóan – a Vasast is oda-vissza megverte a rájátszásban.”

Barlai Tamás:

„Sokkal nehezebb meccs volt az előző heti idegenbelihez képest, de a kulcs szituációkban mindig át tudtunk lendülni a holtponton.”

Tovább a galériához >>>