Itthon zárjuk az alapszakaszt

Szombaton rendezik a záró fordulót a B-csoportban.

Ezen a héten befejeződik a férfi kosárlabda NBI/B alapszakasza. Ahogy azt korábban megírtuk, a SMAFC-NYME bebiztosította helyét a legjobb 8 között és elérte a 2013/2014-es szezonra kitűzött célját. Baloghék utolsó ellenfele a PTE-PEAC gárdája lesz, amely idő közben a nyugati csoport utolsó helyére esett vissza, miután megelőzte a Budafoki KK.

A pécsi mérkőzésen a tartalékos soproniak kisebb bravúrt végrehajtva 70:73 arányban tudtak diadalmaskodni. Az egyetemiek számára kötelező a győzelem, mindemellett a baranyaiak számára is fontos lehet a mérkőzés. Közvetlen riválisuk, a Budafoki KK ugyanis a Motax-Concordia KC Pápa otthonában vendégszerepel és valószínűleg Kálmánék győzelemmel szeretnék zárni az alapszakaszt.

A PEAC egy esetleges soproni győzelem – és a Budafok pápai veresége esetén – beérné a fővárosiakat, és mivel az egymás elleni eredményeket tekintve a pécsiek állnak jobban, helyet cserélnének a tabellán. Ezzel a Budafoki KK kerülne az utolsó, 12. helyre.

A SMAFC-NYME szeretné begyűjteni zsinórban harmadik győzelmét is a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, jelen állás szerint mindenki egészséges Barlai Tamás együttesében. A záró fordulót a keleti és a nyugati csoportban 2014. március 22-én rendezik 18:00-ás kezdéssel. A SMAFC-NYME mérkőzésére továbbra is ingyenes a belépés!