Jobb volt a Tiszaújváros

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 9. forduló

A pénteki Mezőberény elleni győzelem és jó játék után bizakodva várhatta a Tiszaújváros elleni rangadót a SMAFC-NYME, de nem jött ki a lépés az egyetemieknek.

SMAFC-NYME – Tiszaújvárosi Tisza Tv-Phoenix KK 63:73

(22:19, 17:27, 13:15, 11:12)
2013.04.06. szombat, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Horváth A., Németh S., Gráczer Zs.
Ellenőr Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 9/3, Csaplár-Nagy, Balogh 22/6, Bausz 8/3, Török 6. Csere: Rostás 6, Ugaros 5, Vesztergom, Herczeg 7/3.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Tiszaújváros: Tóth 11/3, Pöstényi 6, Réti A. 8, Kóthay 15/3, Varga 15/3. Csere: Lajsz 12, Magyar 4/3, Réti I. 2, Sebők, Brúgós.
Edző: Brunyánszky István, Szendrey Zsombor

Karácsonyi Gergely:

„A Tiszaújváros pénteki győri vendégjátéka alkalmával megsérült Sitku Ernő keze, ezért még a keretbe sem nevezték a Tisza-partiak a rutinos centert. Soproni oldalon Ugaros pedig játékra jelentkezett az egy nappal korábbi kényszerpihenő után.
Bausz és Balogh dupláiával a hazaik szereztek vezetést, Kóthay és Varga révén azonban fordított a vendég gárda. Szlávik jelentkezett két pontos kosárral, fej-fej mellett haladtak a felek. Mind a két csapat igyekezett gyors, lendületes kosárlabdát játszani, ami többé-kevésbé meg is valósult. Ennek ellenére felállt védelem ellen is szép támadásokat vezett a SMAFC és a Tiszaújváros is. A vendégek zónavédekezésre váltottak, ami egy kicsit megzavarta Baloghékat, de aztán távolról it betaláltak a soproniak. Herczeg triplájával 22:19-re vezetett a SMAFC az első 10 perc után.
A második negyedet a hazaiak kezdték jobban, előbb Herczeg villant meg, majd Ugaros szerzett pár másodperc alatt 4 pontot. A vendégeket Varga és Pöstényi próbálta meccsben tartani, ami sikerült is. Az utolsó öt percben kapkodóvá vált a SMAFC játéka, gyermeteg hibákat vétettek az egyetemiek. Ezt jól kihasználták a lelkesen kosárlabdázó tiszaújvárosiak, akik 7 pontos előnnyel várhatták a második félidőt. A haziak már nyolc kihagyott büntetőnél jártak ekkor.
Balogh kosár+büntetős akciójával indult a haramdik etap, majd Török és Szlávik szerzett kosarakat, amivel 46:48-ra zárkózott a SMAFC. A vendégeknél ismét Varga fújt riadót, de érkezett újra Balogh, Török kosarával pedig már döntetlent mutatott az eredményjelző. Innentől kezdve sajnos teljesen szétesett a soproniak játéka, a hátralévő 4 percben képtelen volt pontot szerezni Vetési Imre és Barlai Tamás együttese. A labdafelhozatal mellett az egyszerű passzok is nehéz feladatnak bizonyultak, és akkor még nem beszéltünk az ötlettelen játékról. Ráadásul szinte minden támadást kinti dobásokkal próbált volna befejezni a SMAFC, ami ugyancsak nem sikerült. Szűk 10 pontos hazai hátránnyal kezdték a záró negyedet a csapatok.
Három perc elteltével már 14 pont volt közte, a higgadtan és okosan játszó vendégek teljesen megérdemelten vezettek. Bár 6 pontra még visszakapaszkodott a SMAFC, többre már nem futotta az egyetemiektől, akik a záró 5 percben mindössze 1 pontot szereztek. A vége 63:73 lett.
Az egy nappal korábbi mérkőzéshez képest teljesen másik arcát mutató SMAFC megérdemelt vereséget szenvedett, a Tiszaújváros pedig bőven elbírta a rutinos Sitku hiányát.”

 

Vetési Imre:

„Kritikán alulian játszott a csapat, fegyelmezetlenek voltak a játékosok. Rossz támadások és büntető dobások voltak, a védekezés átjáróház volt… Minden ami rossz, azt most megcsináltuk. Habár a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán. Nagyon kár ezért a vereségért.”

Tovább a galériához >>>