Jobb volt a Veszprém

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 11. forduló

A 2013-as év első bajnoki mérkőzésén a SMAFC-NYME a Veszprémi Egyetem SC otthonába látogatott. Szokatlanul hangzik, de mind a két együttes számára alsóházi rangadónak ígérkezett a találkozó. A soproniak a 7., a veszprémiek a 8. helyen tanyáztak a forduló előtt.

Veszprémi Egyetem – SMAFC-NYME 83:67

(21:14, 30:16, 13:20, 19:17)
2013.01.11. péntek, 18:30 – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Tornaterme (100 néző)
Vezette: Benedek Z., Szalai Zs., Dombay L.
Ellenőr Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 17, Csaplár-Nagy 15, Balogh 1, Rostás 7, Török 3/3. Csere: Ugaros 10/3, Nagy 7/3, Czeller 5, Berneczei, Jávor 2.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
VESC: Sefcsik 3/3, Kováts 11/6, Nagy 20/3, Szabó 20, Horváth R. 9. Csere: Oltárczy 10/3, Czakó 10, Horváth O., Gáspár, Szél.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Rendkívül idegesen kezdtek a csapatok, az eladott labdák mellett pontatlan dobások jellemezték a mérkőzés elejét. Az első kosárra a 3. percig kellett várni, Csaplár-Nagy révén a SMAFC-NYME szerzett vezetést. Fej-fej mellett haladtak a felek, majd egy 8-2-es szakasz következett, amivel 5 pontos előnyre tett szert a Veszprém. Bár még vissza tudtak kapaszkodni a soproniak, az utolsó percekben a hazaiak játéka érvényesült.
A folytatásban továbbra is a veszprémiek domináltak, állandósult a 10 pont fölötti különbség. A SMAFC-NYME-nél Szlávik bizonyult húzóembernek, de társai nem tudtak felnőni hozzá. Haza részről pedig mindig volt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak, különösen Nagy Róbert volt elemében. A nagyszünetre már 20 pont fölé nőtt a különbség a csapatok között.
A második félidő elején a SMAFC-NYME átvette az irányítást, büntetők révén pedig folyamatosan faragott hátrányából a vendég együttes. Kováts Viktor triplájával tartotta a lelket a hazaiakban, Nagy Róbert kosaraival pedig ismét megnyugtató előnnyel vezetett a VESC. Az utolsó percekben azonban Rostás és Czeller pontjainak köszönhetően 14 pontra zárkózott a Sopron.
A záró etapot 5:0-val kezdte a Veszprém, amivel tulajdonképpen végképp el is döntötte a mérkőzést. A hátralévő időben felváltva estek a kosarak. Az utolsó percben ugyan Ugaros és Nagy bevágott egy-egy triplát, ez csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A vége 83:67.”

 

Vetési Imre:

„Sajnos az első félidőben ment el a hajó, hiszen a védekezésünk átjáró háznak bizonyult. 51 pontot kaptunk, támadásban pedig elég bátortalanul és szárnya szegetten kosárlabdáztunk. A második félidőben már egy kicsit előrébb léptünk, védekezésben is határozottak voltunk, hiszen csak 32 pontot kaptunk. Nehéz helyzet, de mindent meg kell próbálnunk.”