Katasztrofális vereség

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 13. forduló

SMAFC-NYME – MTK Törökbálint 48:102

(18:28, 10:20, 9:32, 11:22)
2014.01.17. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Szalai Zs., Dr. Magyari T., Németh S.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Vesztergom 14, Czukor 6, Balogh 11/3, Csaplár-Nagy 4, Ugaros. Csere: Jávor 7/3, Herczeg 3, Szlávik 3, Karácsonyi, Berneczei, Horváth, Nagy.
Edző: Barlai Tamás
MTK: Bihari 15, Baross 9, Wehner 9, Bódi 17/9, Szarvas 17/9. Csere: Fülöp 12, Spiriev 11/3, Hájer 6, Csempesz 6/6, Tóth.
Edző: Molnár István

Karácsonyi Gergely:

„A bonyhádi vereség után hazai pályán fogadták a jó erőkből álló MTK-Törökbálint csapatát Baloghék a 13. fordulóban. Bódi és Szarvas tripláival hamar előnybe kerültek a vendégek, míg a hazaiak egyáltalán nem érezték a játék ritmusát. Ehhez kellett a fővárosiak agresszív védekezése is, a soproniak rendre kiszorított helyzetekből próbálkozhattak a kosárszerzéssel. Vesztergom és Balogh kosaraival tartotta tíz pont körüli hátrányát a SMAFC-NYME.
A második negyedben sem változott a játék képe, az MTK ráadásul a lepattanók terén is magasan a soproniak fölé nőtt. Bódiék tovább növelték előnyüket, ráadásul a vendég cserék is jól működtek a vendégeknél. A SMAFC-NYME továbbra sem tudott mit kezdeni a vendégek védekezésével, ugyanakkor a tiszta dobóhelyzetek is rendre kimaradtak. Húsz pontos vendég előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.
Az igazi mélypont a harmadik negyedben következett a hazaiaknál. Percekig képtelenek voltak kosarat szerezni Baloghék. A cserék sem tudtak érdemben hozzátenni a játékhoz soproni oldalon, az MTK akkor és úgy szerzett kosarat, amikor akart. Már a 40 pontos határt is átlépte a Törökbálint.
A záró negyedben az 50 pontos különbséget is elérte az MTK a teljesen összeomló hazaiakkal szemben. A SMAFC-NYME az 50 dobott pontot sem érte el, míg a vendégek túllépték a 100-as határt. Rég nem látott vereségbe futott bele Barlai Tamás együttese.”

 

Barlai Tamás:

„A játék egyetlen elemében sem tudtunk felnőni a feladathoz.”

Tovább a galériához >>>