Kemény mérkőzés után győzelem

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 9. forduló

Szépen búcsúzott az idei évtől a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – Falco II. 93:70

(21:24, 27:17, 20:17, 25:12)
2014.12.19. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Válé F., Goda L., Lövei L.
Ellenőr: Görgényi M.
Részletek >>>

SMAFC: Karácsonyi 18, Török 14, Balogh 19/3, Csaplár-Nagy 11, Szabó 3. Csere: Vesztergom 7, Jávor 8/3, Szlávik 2, Nagy, Berneczei 11/3, Szekeres.
Edző: Barlai Tamás
Falco: Simon 16, Varga 4, Tóth 6, Bazsó 7, Karagity 10. Csere: Popgyákunik 12/6, Hódi 5/3, Szabó 6, Németh, Gábor 2, Kozma 2.
Edző: Kéri Péter

Karácsonyi Gergely:

„Utoljára lépett parkettre az egyetemi együttes a 2014-es esztendőben, Barlai Tamás csapata a Falco II. gárdáját látta vendégül a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.
A pécsi mérkőzéshez hasonlóan indult a találkozó a soproniak számára, akik védekezésben és támadásban sem tudtak maradandót alkotni. Eközben a szépen kosárlabdázó szombathelyi fiatalok egymás után szerezték a kosarakat (0:6). Karácsonyi pontjaival kapaszkodott a SMAFC-NYME (4:8), de igazán a negyed derekán ébredt fel az egyetemi együttes. A palánk alatt Csaplár-Nagy tarthatatlannak bizonyult, kosaraival fordított a hazai gárda (11-10). Baloghék védekezésben is jobban odatették magukat, de a Falco Simon és Varga büntetőivel tartotta magát (17:17). Török és Csaplár-Nagy nagyon érezték egymást a palánk alatt, de Karagity és Bazsó ponterős játékával fordított a Falco II. a negyed végére (21:24).
Balogh és Török pontjaival indult a második tíz perc, Vesztergom pedig a palánk alatt játszott hasznosan (25:24). Nem találta a ritmust a vendégcsapat, ennek ellenére egy triplával ismét változott a vezető együttes kiléte. Hiába szerzett szép kosarat Balogh és Szlávik hazai részről, Popgyákunik ismét egy triplával jelentkezett (29:30) , majd két hazai eladott labda utáni gyorsindítást követően 5 ponttal meglépett a Falco. A Vesztergom-Berneczei párosnak köszönhetően egyenlíteni tudott a SMAFC-NYME, sőt. A negyed hátralévő részében sokkal egységesebben játszott ellenfelénél Barlai Tamás csapata, amely közel tíz pontosra növelte előnyét a nagyszünetre.
Kapkodással és sok hibával indult a második félidő. Török törte meg a kosárcsendet soproni részről, majd Balogh is betalált. A vendégeknek semmi sem jött össze, Simon pedig reklamálásért technikait kapott. Karagity büntetőivel szerezte meg első pontjait a Falco II. Tóth is technikait kapott reklamálásért, a mérkőzés ezen szakaszában szétestek a vendégek, Jávor triplájával pedig már közel húsz volt közte (66:49). Az utolsó másfél percben teljesen leengedtek a hazaiak, a védekezés mellett a támadás sem működött. A Falco ezt remekül kihasználta és egy 7:0-ás sorozattal tíz pontra zárkózott.
Simon ismét technikait kapott a vendégeknél, ezért kiállították a játékvezetők. Török és Jávor pontjaival tartotta megnyugtató előnyét a SMAFC-NYME. A mérkőzés hátralévő részében a hazaiaknál mindenki betalált a pályán lévők közül, a soproniak előnye pedig húsz pont fölé nőtt. A vendégek már nem tudtak felzárkózni, ráadásul a Falco kispadja és edzője is kapott egy-egy technikait.
Győzelmével a nyugati csoport harmadik helyére jött fel a SMAFC-NYME. Baloghék azonban nem engedhetnek le teljesen a téli szünetben sem, mivel az első fordulóból elhalasztott Győr elleni idegenbeli találkozót egy nagyon szimpatikus időpontban, 2015. január 4-én vasárnap rendezik meg.”

 

Barlai Tamás:

„Az egész mérkőzésen nagyon jó százalékkal használtuk ki a helyzeteinket, amivel a második félidőre felőröltük az ellenfelünket. Gratulálok a csapatomnak a tiszta fejükhöz. Boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!”

Tovább a galériához >>>