Kétszeres hosszabbítás, most vereséggel

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 6. forduló

Az NB II-ből feljutó Pápához látogatott a SMAFC-NYME.

Motax Concordia KC Pápa – SMAFC-NYME 107:102

(13:22, 20:15, 19:18, 24:21, 13:13, 18:13)
2013.11.14. csütörtök, 18:00 – Pápa, Városi Sportcsarnok (400 néző)
Vezette: Tőzsér D., Szabó A., Vida J.
Ellenőr: Dr. Valovics J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 14, Balogh 18/3, Czukor 32/12, Berneczei 8/3, Ugaros 17/3. Csere: Jávor 6, Nagy 5/3, Czeller 2.
Edző: Barlai Tamás
Pápa: Kálmán 49, Henrik 26/18, Ács 6, Jarosevits 3, Horváth A. 4. Csere: Simon 7/3, Keresztes 8, Vajda 4, Horváth K., Perger.
Edző: Vajda József

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME NBI/B-s férfi kosárlabdacsapata az idén feljutó Pápa Motax Concordia KC együtteséhez látogatott a 6. forduló keretein belül. A hazaiak erős kerettel rendelkeznek idén, hiszen Pápán szerepel a magyar kosárlabdázás legendás alakja, az A csoportból visszavonuló Kálmán László, de Henrik István, Keresztes Rafael és Jarosevits Róbert neve is ismerősen csenghet a kosárlabdát kedvelők számára. Barlai Tamás együtteséből hiányzott Szlávik mellett Vesztergom és Bali is, Csaplár-Nagy mellett Balogh képviselte a rutint az egyetemieknél.
Idegesen kezdtek a hazaiak, akiknél – a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan – Kálmán emelkedett kis a sorból. Nem úgy a SMAFC-NYME, amely meglepte ellenfelét, Czukor és Balogh vezérletével pedig fokozatosan ellépett ellenfelétől. Henrik triplájával ugyan tíz ponton belülre került a Pápa, de Ugaros még válaszolt egy duplával (13:33). A második negyed elején kezdetben tartotta előnyét a SMAFC-NYME, jött viszont egy négy perces rövidzárlat a vendégeknél. Henrik, Kálmán és Jarosevits sorra szerezték a kosarakat, egy 10:0-ás rohammal egy pontra zárkózott a Pápa. Barlai Tamás időkérése jót tett a soproniaknak, akik Czukor, Balogh és Nagy révén nyolc pontra tudták ismét növelni előnyüket. Kálmán két gyors duplájával alakult ki a 33:37-es félidei eredmény.
A félidő után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, a negyed derekán a már addig is remekül játszó Henrik István vezérletével kiegyenlített a Pápa. Nem estek össze a vendégek, Balogh és Ugaros büntetőivel ismét a SMAFC-NYME-nél volt az előny. Simon kosarával úgy tűnt, hogy pápai vezetéssel fordulhatnak a csapatok az utolsó negyedre, Jávor és Czukor pontjaival azonban 52:55-el fordultak a felek. Három kihagyott büntetővel és három kosárral kezdte a SMAFC-NYME a negyedik negyedet, majd újabb két perces hullámvölgy jött a vendégek részéről. Ismét Henrik és Kálmán bizonyultak vezéregyéniségnek a hazaiaknál, egy 10-0-s etappal fordított a Pápa (62:58). Három percce la vége előtt már hét pontra növelte előnyét Vajda József csapata. Az utolsó percekre Csaplár-Nagy, Balogh és Czukor sorra szerezte a kosarakat, közte két kosár+büntetős akcióval. A Pápánál Kálmán jelentkezett ismét, s mivel nem remegett meg a keze büntetőknél, így 76:74-re módosult az eredmény. Ekkor érkezett Csaplár-Nagy, akinek köszönhetően sikerült egyenlítenie a SMAFC-NYME-nek, ezzel hosszabbításra menteni a találkozót.
A ráadásban már a büntetők domináltak, ebben mind a két együttes hasonlóan teljesített. A hazaiaknál Kálmán szinte egyedül tartotta a Pápát, a SMAFC-NYME-nél Czukor bizonyult húzó embernek. Már-már azt hihettük, hogy megnyeri a mérkőzést a SMAFC-NYME, 86:89-nél a fiatal Simon szerzett hárompontos kosarat, ezzel ismét hosszabbításra mentve a találkozót.
Az újabb ráadásban Kálmán szinte egyedül vette vállára csapatát, de Henrik is beköszönt egy triplával (98:82). Ekkor sajnos el is dőlt a derbi. Bár taktikai szabálytalanságokkal próbálkozott a SMAFC-NYME, Kálmán nem tudott hibázni a büntetővonalról. A vége 107:102 lett. Ebben az évben először lépte át a száz pontos határt a SMAFC-NYME, a vereség ellenére mindenképpen dicséretet érdemelnek a soproniak, akik bebizonyították, hogy kell velük számolni, akár idegenben is.”

 

Barlai Tamás:

„Végre sikerült az egész mérkőzésen elfogadható teljesítményt nyújtanunk. Helyenként kifejetten jól játszottunk, de egy kicsi hiányzott a bravúrhoz.”