Kezdésnek nem volt rossz, sőt! (Krasznai Kupa)

Krasznai Kupa

2011.09.09–11. – Sopron

A Krasznai Kupa nyitómeccsén a Kis Rába-menti Takarék SKC együttese a B csoportos SMAFC-NYME csapatával játszott.

Kis Rába-menti Takarék SKC – SMAFC-NYME 74:63

(20:23 23:16 18:10 13:14)
2011.09.09. péntek, 17:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

Kis Rába-menti Takarék SKC: Molnár A. 19/3, Keresztes 12, Lakatos 13/6.
SMAFC-NYME: Csaplár-Nagy 16, Balogh P. 13/3, Kovács B. 13.

Karácsonyi Gergely:

„Egy-egy rossz támadás után Molnár szerzett ziccerből kosarat, amire Halász triplával felelt. Az SKC szerzett labdák után szerezte kosarait, míg az egyetemieknek jórészt kidolgozott akciók után sikerült a gyűrűbe találni. A SMAFC pár ponttal ellenfele előtt járt. Horváth Imre együttesén látszott, hogy még nem igazán szokott össze a társaság. Voltak szép momentumok mindkét oldalon, ugyanakkor pontatlan dobások és eladott labdák is tarkították a játékot. Vetési Imre csapata a negyed végén zónavédekezésre váltott, de a csereként beálló Lakatos távoli kosarával az utolsó percben 20:20-on állt az eredményjelzőn. Karácsonyi dudaszóban dobott triplájával a SMAFC nyerte az első tíz percet.
Csaplár-Nagy duplájával indult a második etap. Felváltva estek a kosarak. Az SKC Gombás ziccerével tapadt ellenfelére, majd Lakatos gyors indítás után szerzett pontjaival már a hazaiak vezettek. Vetési Imre időkéréssel próbálta megtörni az SKC lendületét, ami sikerült is. Szlávik és Balogh vezérletével 6 ponttal megléptek az egyetemiek. Keresztes ponterős játékának köszönhetően azonban hamar egalizált az SKC. Az első félidő vége Molnáréknak sikerült jobban, 43:39-re vezetett Horváth Imre gárdája.
Thomas triplával nyitotta a harmadik negyedet, Vesztergom Zsolt duplájával pedig már majdnem 10 pont volt közte. A SMAFC felállt védelem ellen és gyorsindítások után sem tudott pontot szerezni. Mindkét együttes zónavédekezésre állt át. Kapkodtak a csapatok, amiből végül az SKC jött ki jobban, amely 12 pontosra növelte az előnyét Lakatos utolsó pillanatokban szerzett kosarának köszönhetően.
Az utolsó játékrészben tulajdonképpen tartotta előnyét Horváth Imre csapata. Vetési Imre rotálta csapatát, a fiatalok is játéklehetőséget kaptak. A SMAFC-nak 7 pontnál nem sikerült közelebb kerülnie ellenfeléhez. Az SKC fizikálisan jobban bírta a mérkőzést, de látszott, hogy még a felkészülés elején járnak Boldizsárék. A SMAFC szintén először lépett pályára augusztus eleje óta, de a vereség ellenére jól játszott Vetési Imre csapata.”

Horváth Imre, az SKC edzője:

„A felkészülésünkhöz »megfelelő« mérkőzést játszottunk. Sajnos eddig keveset tudtuk gyakorolni az 5-5 elleni játékot. Mindezek ellenére örülünk, hogy az első meccsünket meg tudtuk nyerni, Bízunk benne, hogy a későbbiekben tovább tudunk majd javulni.”

Vetési Imre, a SMAFC edzője:

„Nekünk jó meccs volt a mai, mivel egy kemény ellenállást tanúsító csapat ellen tudtunk játszani. Sok ügyes dolgot csináltunk.”

 

A 19:00-kor kezdődő ZTE-Güssing mérkőzésen:
Zalakerámia ZTE KK – Güssing Knights 71:83 (18:21, 19:24, 23:21, 11:17)