Közepes teljesítménnyel is győztünk

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 6. forduló

Az NB I. B-s bajnokság 6. fordulójában a SMAFC-NYME a TF-Budapest együttesét fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

SMAFC-NYME – TF-Budapest 66:41

(14:8, 15:12, 16:16, 21:5)
2011.10.21. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Németh S., Szalai Zs.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Szlávik 11/9, Karácsonyi 2, Kovács 9. Takács 4, Csaplár-Nagy 7. Csere: Balogh 14/3, Halász 12/3, Vesztergom 7, Herczeg.
Edző: Horváth József
TF: Szobi 9, Katona 12/9, Sztrányay 7, Béres 2, Goda. Csere: Oláh 5, Franczva 2, Kormányos 4, Berendi.
Edző: Mehmedovic Merin

Karácsonyi Gergely:

„Szlávik triplájával indult a mérkőzés a szépszámú hazai közönség nagy örömére, 3 perc elteltével pedig már 6:0-nál állt az eredményjelzőn. Kissé szétesett a játék a következő percekben. Rossz dobások és eladott labdák jellemezték a játékot, a nagy rohanásból egyik csapat sem jött ki jól. Ez a tendencia megmaradt egészen az első 10 perc végéig, nagyon kevés kosár esett (10. perc 14:8).
A folytatásban valamelyest feljavultak a felek. A SMAFC-NYME egységesebben játszott, a vendégeknél egyedül Katona lehetett elégedett a teljesítményével. Csaplár-Nagy a lepattanók terén ismét korlátlan úrnak bizonyult, Karácsonyi jól mozgatta társait. Szlávik, Takács és Kovács egy-egy ügyes betörés után szerzett kosarat. A hazaiaknál a cserék is elfogadhatóan teljesítettek, de azért akadtak hullámvölgyek. Balogh és Halász egy-egy távoli kosárral, Vesztergom a lepattanóknál jeleskedett. A félidőre közel 10 pontos soproni előnnyel vonulhattak a csapatok.
Tulajdonképpen a második félidő ott folytatódott, ahol az előző befejeződött. Hol az egyik, hol a másik együttes szerzett kosarat, a TF-Budapest nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A SMAFC-NYME-nél Kovács érdekes módon szerzett kosarat. A soproniak centere a labdát először átdobta a palánkon, amely annak hátsó oldalán úgy esett ismét vissza a kezébe, hogy közben nem érintette a palánktartó vasakat. Ezután nemes egyszerűséggel – védők híján – könnyű kosarat tudott szerezni Kovács. Az esetet kissé nehezményezte a vendégek szakvezetője, pedig szabályos kosár született.
A záró etapban csak a különbség mértéke volt kérdéses. Ekkor a SMAFC-NYME magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és labdaszerzések után könnyű kosarakat szerzett. Ráadásul a vendégek fault problémákkal is küzdöttek, de végeredményben egyszer sem volt esélyük még szorossá sem tenni a mérkőzést. A TF 44 dobott pontjával felállította saját negatív rekordját idei bajnoki kiírásban.
Az egyetemiek félgőzzel is magabiztos győzelmet arattak a tompán játszó fővárosiak ellenében. Győzelmével a SMAFC-NYME továbbra is veretlen hazai pályán a 2011/2012-es idényben.”

Tovább a galériához >>>