Küzdelmes meccsen soproni siker (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság – Nyugat – Alapszakasz

Nagy csatában soproni diadal született.

SMAFC – BME MAFC 70:65

(14:19, 17:12, 19:15, 20:19)
2016.03.07. hétfő, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Hernicz Balázs, Rokob Krisztián
Részletek >>>

SMAFC: NAGY G. 21/9, FORRAI 20/12, Oláh 4, BERNECZEI 11, TÖRÖK 9. Cs.: Gaál 2, Szőke 3/3, Tukovits.
BME-MAFC: BARTA 11/3, DOBOS 12/6, Szálas 15/6, MIHALICS 12/6, TÓTH L. 13. Cs.: Bedőcs, Galambos, Somogyi, Gergely, Horváth.

Kosarsport.hu:

„Bár a vendég MAFC kezdett jobban, a második negyedtől már a soproni csapat akarata érvényesült, amely nagy küzdelemben kerekedett fővárosi riválisa fölé.
Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes, majd a negyed közepén Szálas Gábor, valamint az amúgy soproni Barta Bence egy-egy triplájára alapozva egy 7:0-val megugrottak a vendégek, akik 5 pont előnnyel zárták a nyitó etapot. A második szakasz elején Dobos Gábor és druszája Mihalics is beemelt egy-egy triplát, tovább nőtt a vendég együttes előnye. Nagy Gergő próbálta versenyben tartani a SMAFC-ot, ám Tóth Lóránt közeli kosaraival 10 pontra nőtt a különbség. A félidő végén úgy tűnt »elfogyott a munició« az addig remekül dobó vendégeknél. A soproniak jórészt büntetőkből Nagy, valamint Forra Dániel jóvoltából egy 10-0-s »részhajrával« szünetig ledolgozták hátárnyukat.
Térfélcsere után lendületben maradt a SMAFC, amely 5:0-val kezdte a 3. negyedet. Barta vezérletével azonban gyorsan ledolgozta hátrányát a fővárosi társulat. Újból a soproniak pillanatai következtek, egy 7:0-val, amelyből Berneczei László vette ki aktívan részét. A negyed hajrájában Dobos vezetésével jött vissza 4-re a BME-MAFC.
A záró szakaszban tovább folytatódott az üldözőverseny. A vendégek többször is szorossá tudták tenni az összecsapást, de a kritikus pillanatokban vagy egy Forrai-tripla vagy egy Nagy-találat átlendítette a holtponton a SMAFC-ot, amely így nagy küzdelemben ellenfele fölé tudott kerekedni, s a felsőházi rájátszásba jutás szempontjából fontos meccset nyert meg.
Bár mezőnyposzton játszik, Dobos Gábor a 12 pontja mellé 16 lepattanót leszedve mutatós dupla-duplát ért el. A túloldalon ettől egyetlen ponttal maradt el Török Balázs, aki 9 ponttal és 18 pattanóval fejezte be a mérkőzést.”