Küzdelmes mérkőzésen vereség

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 18. forduló

A Baja csapata fogadta a soproniakat a 18. fordulóban.

Bajai Bácska FKE – SMAFC-NYME 70:56

(14:8, 22:15, 15:17, 19:16)
2014.02.22. szombat, 17:00 – Baja, MNÁMK Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Maár G., Domokos L., Bálind A.
Ellenőr: Várhalmi Zs.
Részletek >>>

SMAFC: Karácsonyi 10/6, Csaplár-Nagy 14, Jávor, Herczeg 10/6, Berneczei 7/3. Csere: Vesztergom 7, Nagy 5/3, Ugaros 3, Szlávik.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Baja: Hosszú 14/9, Ágfalvi 10/6, Mándity 11, Nagy 15, Délity 10/3. Csere: Piukovics 6, Hosztafi, Szabó, Braun 4, Pálkerti.
Edző: Hosszú István, Pump Gábor

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME-ben Czukor betegség miatt, Balogh pedig továbbra is munkahelyi elfoglaltságok miatt hiányzott. Ezen felül Szlávik betegen vállalta a játékot, tehát ismét nem tudott teljes kerettel felállni a soproni csapat.
Idegesen és pontatlanul kezdtek a vendégek, akik nem tudtak mit kezdeni a hazaiak agresszív védekezésével. Ha lassan is, de folyamatosan növelte előnyét a Baja, amely Hosszú triplájával már 7:0-ra vezetett a negyed derekán. Berneczei és Herczeg tripláival viszont hamar ledolgozta hátrányát a SMAFC-NYME. Innentől kezdve azonban újra a bajaiak percei következtek, Mándity és Piukovics kosaraival visszaállította 6-7 pont körüli előnyét a hazai gárda az első tíz perc végére (14:8).
A második negyed elején tartotta előnyét a Bajai Bácska FKE. Felváltva estek a kosarak, szinte minden támadást kosárral fejeztek be a felek. Hazai oldalon Hosszú és Braun voltak eredményesek, a soproni pontokat pedig Csaplár-Nagy és Herczeg szerezték. A negyed vége ezúttal is a hazaiaké volt, előbb egy 8:0-val, majd egy 6:0-ás periódussal növelte közel 20 pontosra előnyét Hosszú István és Pump Gábor csapata (36:23).
A folytatásban kezdetben nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a SMAFC-NYME, majd a 27. percben Vesztergom és Csaplár-Nagy játékának köszönhetően 7 pontra fel tudott zárkózni Barlai Tamás és Horváth József együttese. A bajaiak viszont Hosszú és Délity két egymás utáni triplájával visszaállították atíz pont fölötti különbséget (51:40).
A záró etapban a SMAFC-NYME Herczeg, Karácsonyi és Nagy távoli kosaraival ismét tíz ponton belülre került, de ennél többre nem futotta a fegyelmezetten és pontosan kosárlabdázó bajaiakkal szemben, akik végül 70:56 arányban, teljesen megérdemelten diadalmaskodtak a SMAFC-NYME-vel szemben.”

 

Barlai Tamás:

„Egyrészt védekezésben sikerült lelassítanunk az ellenfelünket, másfelől a támadásból hiányzott az extra teljesítmény és egy kis szerencse is.”