Legyőztük a Debrecent is

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 11. forduló

Az NBI/B-s rájátszás utolsó előtti fordulójában a DEAC-ot láttuk vendégül a Krasznaiban, és átadásra került a Mester-Kupa is.

SMAFC-NYME – DEAC 81:67

(22:13, 16:15, 23:20, 20:19)
2013.05.24. péntek, 18:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Németh Cs., Szalai Zs., Esztergályos R.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 16, Balogh 23/6, Nagy 2, Török 8/3, Rostás 18. Csere: Szlávik 2, Vesztergom 10, Berneczei 2, Ugaros, Herczeg, Szabó.
Edző: Vetési Imre
DEAC: Nagy Bo. 23/12, Bács 15, Tóth 4, Marosi 8, Reizer 9. Csere: Nagy Be. 8.
Edző: Dr. Nagy Ágoston, Barna Donát

Kovács Gergely:

„A csapatok és a játékvezetők bemutatása után – a hagyományoknak megfelelően az utolsó hazai bajnoki előtt – átadták a Mester-Kupát, ezzel is emlékezve a legendás kosárlabda edzőre, a Mesterre, Krasznai Ferencre. A díjat a tavalyi szezonhoz hasonlóan ezúttal is Balogh Gergely, vagy ahogy sokan becézik »BíDzsé« kapta meg, ő volt tehát a 2012/2013-as idény legjobb soproni játékosa.
A játékosok bemutatásánál kiderült, hogy a debreceniek mindössze hat emberrel utaztak el Sopronba, míg a hazaiaknál egyedül Bausz hiányzott a keretből. Török büntetője és Rostás duplája révén szerzett vezetést a hazai együttes, de Nagy távoli kísérlete után egalizált a DEAC. Szép lassan beindult a hazai henger, és remek csapatjátékának köszönhetően hamar tíz pont fölé nőtt a felek közti különbség. Közben Szlávik egy perc alatt már három személyinél járt, így hamar vissza kellett ülnie a kispadra. A vendégek szakvezetője időkéréssel próbálta megtörni Baloghék lendületét, minimálisan sikerült is faragni a különbségen a vendégeknek.
A folytatásban Vetési Imre rotálta csapatát, a cserék közül – ahogy az előző mérkőzéseken is – Vesztergom nagyon hasznosan és ponterősen is játszott. Emellett Csaplár-Nagy és Balogh is gyűjtögette a soproni pontokat, ezzel együtt pedig tartotta is előnyét a SMAFC-NYME. A DEAC-nál érezhetően hiányoztak a cserék a kispadról, több hiba is csúszott a vendégek játékába. A félidőt tíz pontos hazai előnnyel zárták a csapatok.
A második félidő sok izgalmat nem hozott, hét pontnál közelebb nem tudott kerülni a DEAC a SMAFC-NYME-hez. A vendégeknél továbbra is érezhető volt, hogy kevesen vannak, a soproniak pedig igazi csapatként játszottak. Balogh ezen az estén (is) igazolta, hogy nem véletlenül kapta meg a Mester-Kupát, de Rostás, Csaplár-Nagy és Veszergom is sok pontot szereztek.
A vége 81:67 lett, a SMAFC-NYME győzelemmel, és ami fontos: jó játékkal búcsúzott hazai közönségétől.”

 

Vetési Imre:

„Örülök, hogy az utolsó hazai mérkőzésünket győzelemmel zártuk és gratulálok a srácoknak az egész éves teljesítményükhöz. Különösen a rájátszásbeli produkciójukhoz, hiszen igen jó a győzelem/vereség mutatójuk a fiúknak. Becsülettel dolgoztak egész évben, le a kalappal a srácok előtt.”

Tovább a galériához >>>