Magabiztos MTK siker Sopronban

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 18. forduló

Az első perctől kezdve vezetett az MTK és magabiztos győzelmet aratott.

SMAFC – MTK Törökbálint 67:87

(10:24, 19:18, 22:32, 16:13)
2017.03.03. péntek, 17:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Bognár Tibor, Kéri István, Pécsi Zsolt
Ellenőr: Nagy János
Részletek >>>

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B csoportjának alapszakasza lassan a végéhez közeledik. A SMAFC továbbra sincs túl jó helyzetben, mivel hátralévő mérkőzéseit rendre az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal vívja meg, miközben csupán három győzelmet sikerült elérni eddig ebben a szezonban. Vesztergom és Török valszínűleg ebben a szezonban már nem fognak tudni pályára lépni, Németh pedig távozott a soproniaktól. Emellett az ebben az időszakban megszokott influenza járvány is érezteti hatását az egyetemieknél.
Az MTK elleni első mérkőzésen Törökbálinton csupán az utolsó percekben döntötte el a találkozó sorsát Szarvas Gábor együttese. Tekintettel a soproniak helyzetére, bravúrnak számított volna egy szoros, kiélezett találkozó.
Jakab és Bihari vezérletével rögtön a mérkőzés elején ellépett az MTK (2:9), amely után időt is volt kénytelen kérni Meszlényi Róbert. Ez azonban nem sokat segített, kezdetben stagnált, majd a negyed végére már tíz pont fölötti előnyt harcolt ki magának a vendég együttes. Sajnos a fizikai fölény mellett a fővárosiak agresszív játéka sem ízlett a házigazdának.
A második negyedben Rátvay Tamás pontjainak köszönhetően tartotta hátrányát a SMAFC, de a sok eladott labda és a vendégek támadólepattanók után szerzett könnyű kosarai meggátolták a hazaiakat a felzárkózásban (22:36). Sok esetben ráadásul ki nem kényszerített hibákból születtek az eladott labdák, ami még bosszantóbb volt. Az MTK kispadról beszálló játékosai is hozzá tudtak tenni a játékhoz, így megérdemelten vezetett a félidőben a vendég gárda.
A második félidő hasonlóan indult, mint maga a mérkőzés: a SMAFC ziccereket hibázott, az MTK pedig második esélyből és gyorsindításokból is rendre betalált. Hamar húsz pont körüli különbség alakult ki a felek között (31:49).
A fővárosiak egységesebben is kosárlabdáztak, és jobban is védekeztek a soproniaknál.

Tovább a galériához >>>