Magabiztos siker az egyetemi mérkőzésen

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 1. forduló

Pénteken a Semmelweis Egyetem csapatát látta vendégül a Nyugat-magyarországi Egyetem kosárlabdacsapata az egyetemi U25-ös bajnokságban.

SMAFC-NYME – SOTE 94:35

(25:13, 28:5, 20:4, 21:13)
2013.02.01. péntek, 17:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (25 néző)
Vezette: Kulcsár T., Hernicz B.

NYME: Gaál 6, Szabó 14, Czeller 8, Karácsonyi 15/3, Jávor 15/3. Csere: Nagy 12/6, Berneczei 11/3, Eszlinger 6, H. Kovács.
Edző: Barlai Tamás
SOTE: Tóth 9, Tilajka 3/3, Stánicz 4, Lehoczki 13, Kuroe. Csere: Szalay, Iván, Horváth 6.
Edző: Weisz Miklós

Karácsonyi Gergely:

„Kissé nyögvenyelősen indult a játék mind a két fél részéről, de az NYME csapata fokozatosan átvette a játék irányítását. Az első negyed második felétől már egyértelműen a hazaiak domináltak, akik szerzett labdák után könnyű kosarakat szereztek.
A folytatásban sem tudott jelentősebb ellenállást kifejteni a fővárosi csapat, amit jól mutat az is, hogy a második negyedben mindössze 5 pontot sikerült elérniük. Ez a tendencia a második félidőben is megmaradt. Ekkor viszont már az volt a kérdés, hogy egyáltalán sikerül-e pontot szerezni a Semmelweis együttesének. Ez végül sikerült, 4 egységnél álltak meg a budapestiek.
A záró etap tulajdonképpen már csak formalitás volt, az NYME magabiztosan nyerte meg hazai mérkőzését a nyugati csoport utolsó helyezett csapata ellen. Sikerült tehát javítani a legutóbbi, Szombathely elleni hazai vereség után Barlai Tamás együttesének.”