Maradtunk a B csoportban

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 10. forduló

Az utolsó helyezett Mezőberényi KK otthonában lépett pályára a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata.

Mezőberényi KK – SMAFC-NYME 59:65

(18:23, 16:16, 15:10, 10:16)
2013.05.18. szombat, 18:00 – Mezőberény, Molnár Miklós Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Gál J., Rácz Zs., Menyhárt F.
Ellenőr: Balogh L.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 7, Balogh 20/6, Rostás 10/6, Török 14/3, Nagy 3. Csere: Vesztergom 5, Berneczei 2, Jávor 2, Szabó 2.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Mezőberény: Kis G. 16/3, Zsiros 18/3, Sütő 13, Zahorán 2, Jenei. Csere: Kis S. 4, Szekeres 2, Rácz 4.
Edző: Kis Sándor

Karácsonyi Gergely:

„Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is tartalékosan utazott el utolsó előtti idegenbeli mérkőzésére a SMAFC-NYME. Csaplár-Nagy és Balogh mellett Vesztergom képviselte a rutint a soproniaknál.
Kis révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, a vendégeket Török tartotta versenyben, aki zsinórban 6 pontot szerzett – közte egy triplával. Támadásról támadásra változott a vezető csapat kiléte, egészen addig, amíg a negyed derekán egy 7:0-ás sorozatot be nem mutatott a SMAFC-NYME. A pontatlanná váló Mezőberény ellen nagyobb arányú vezetésre is szert tehettek volna Baloghék, de az utolsó két percben 4 büntetőt is kihagytak az egyetemiek.
A második negyedben állandósult a csapatok közti különbség, a házigazdát Zsiros és Rácz tartotta partiban, míg a soproniaknál Balogh volt a legeredményesebb. A közepes színvonalú játékrész végén 34:39-re vezetett Vetési Imre és Barlai Tamás együttese.
A második félidő sajnos több pontatlanságot hozott, mint az azt megelőző. A soproniak kevésbé találták meg a játék ritmusát, amit ki is használt a Mezőberényi KK. A vége előtt 3 perccel ugyan fordítottak a hazaiak, de Török és Jávor kosaraival egálra hozták a mérkőzést az egyetemiek.
A záró etap hullámzó játékot hozott, Rostás és Nagy dupláival a SMAFC-NYME szerzett vezetést, de egyenlített a Mezőberény. Ismét a vendégek percei következtek, Balogh 5 pontjával meglépettek az egyetemiek. Sütő azonban kevésnek bizonyult a hazaiak részéről a végjátékban. Rostás és Szabó 4 pontjaival végleg eldöntötte a találkozó sorsát a SMAFC-NYME.
A soproni győzelem azt is jelenti, hogy a többi mérkőzéstől függetlenül már biztosan megőrizheti B csoportos tagságát a SMAFC-NYME. Baloghékra még két mérkőzés vár a bajnokságban, ezen a héten pénteken a DEAC ellen hazai környezetben, végül pedig a Nagykőrösi SKE ellen idegenben.”

Vetési Imre:

„Büszke vagyok a fiúk teljesítményére, hiszen nem mindenki játszott top formábam. Ennek ellenére nagy szívvel küzdve, végig kézben tartva a meccset, hozták a találkozót. Emelett meg kell említeni, hogy ez az év nagyon nehéz volt, sok nehézséget kellett legyűrni. Voltak, akik menet közben ugrottak le a hajóról, de nem futottunk zátonyra. Teljesítettük a feladatot a srácokkal. Ezt követelte tőlük a becsület, úgy érzem sikerült helytállniuk.
Szakmai szempontból sok fiatal játékost sikerült beépíteni a csapatba. Ezt bizonyítja az is, hogy az alapszakaszban lejátszott meccsekből négyet sikerült megnyerni, most a rájátszásban eddig ötöt. A fiatalok nagy fejlődésen mentek át, amiben a keret rutinosabb képviselőinek is nagy szerepe volt. Úgy érzem ez egy nemes cselekedet volt a tapasztaltabb játékosoktól, hiszen így a fiatalok olyan játékosokká váltak, akikre a jövőben is lehet számítani NB I-es meccseken.”