Megkezdtük a felkészülést

2013. augusztus 5-én hétfőtől állt edzésbe a SMAFC-NYME férfi együttese.

Jelentős változásokon ment keresztül a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata, de klubunk vezetőségét illetően is új fejleményekről számolhatunk be.

A SMAFC-NYME-t 2007 óta irányító prof. dr. Takáts Péter öt éves megbízatása idén lejárt, klubunk közgyűlése így pályázatot írt ki az elnöki pozícióra. Dr. Fábián Attila, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának idén nyáron frissen megválasztott dékánja nyújtott be pályázatot, amit a közgyűlés el is fogadott.

Prof. Dr Takáts Péter elnöksége alatt számos szép eredményt értek el csapataink, valamint a Krasznai Ferenc Sportcsarnok is korszerűsítésre került. Munkáját ezúton is megköszönve szeretnénk minden jót kívánni a továbbiakban Prof. Dr. Takáts Péter számára. Dr. Fábián Attilával egy későbbi cikkünkben ismerkedhetnek meg szurkolóink.

Csapatunk edzői posztján is változás történt, az együttes irányítását Barlai Tamás veszi át Vetési Imrétől. Barlai Tamás már két évet töltött az egyetemiek kispadján másodedzőként, a 2013/2014-es évadtól azonban már vezetőedzőként számít munkájára a SMAFC-NYME. Vetési Imre nem szakad el csapatunktól, a háttérben segíti a szakmai munkát. „Imrebá” 2003-tól volt a SMAFC-NYME férfi együttesének trénere, ez alatt az idő alatt számos fiatal tehetség került ki kezei alól, sok játékost tanított meg a becsületes, alázatos munkára. Az elmúlt tíz év alatt elért remek eredmények közül kiemelkedik a 2009-es NBI/B-s bajnoki cím, ezen felül pedig a SMAFC-NYME masszív élcsapattá nőtte ki magát az NBI/B-ben az utóbbi szűk tíz évben.

A szakmai munkát – ahogy a korábbi években is – Horváth József is segíti a Soproni Sportiskola részéről. A Férfi Kosárlabda Szakosztályt továbbra is Karácsonyi Zsolt vezeti, a SMAFC-NYME titkára Kerékgyártó Dorisz lett, a technikai vezetői posztot pedig Karácsonyi Gergely tölti be a továbbiakban is.

Ami a játékos keretet illeti, egyenlőre nem szeretnénk konkrét hírekről beszámolni. Az biztos, hogy lesznek távozók és érkezők is. Szerencsére a tavalyi csapat nagy része marad a SMAFC-NYME-ben, így az összeszokottsággal valószínűleg nem lesznek problémák. Két-három héten belül bízunk benne, hogy végleges lesz csapatunk kerete.

Addig is a keret fix tagjaival a hét elején megkezdte a munkát a szakmai stáb. Egyenlőre ráhangolódó edzések vannak terítéken, délelőtt erdei futásokkal és tornatermi tréningekkel, este pedig már előkerül a labda is. Szerencsére olyan nagy probléma nincs a fiatalok kondíciójával, hiszen többen is egyénileg tréningeztek a nyár folyamán a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Az idény kezdetéig még több cikkel is fogunk jelentkezni a csapatot és az új vezetőséget illetőleg is.

Karácsonyi Gergely