Megnyert meccset bukott el a SMAFC-NYME

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 11. forduló

Pápára látogattak a soproniak az NB I. B 11. fordulójában. A soproniaknál Vesztergom mellett Török is hiányzott sérülés miatt a csapatból, hazai oldalon pedig a vezetőedző, Vajda József távolléte okozhatott nehézséget.

Motax-Concordia KC Pápa – SMAFC-NYME 75:72

(17:29, 25:18, 12:15, 21:10)
2015.01.16. péntek, 18:00 – Pápa, Városi Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Bognár T. Tóth K. Németh A.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 22, Karácsonyi 8, Csaplár-Nagy 15, Balogh 14, Szlávik 5. csere: Szabó N 6, Herczeg 2, Nagy 0.
Edző: Barlai Tamás
Pápa: Keresztes 21, Henrik 11, Horváth 3, Hadnagy 13, Kutasi 6. csere: Szanati 11, Perák 5, Vajda 3, Ács 2.
Edző: Vajda József, Benedek Szabolcs

Karácsonyi Gergely:

„A korábbi mérkőzésekkel ellentétben ezúttal jobban kezdett a SMAFC-NYME. A Szlávik-Balogh-Berneczei trió vezérletével 6 pontos előnyre tett szert Barlai Tamás csapata (5:11). Keresztes vezetésével azonban felébredtek a hazaiak és sikerült felzárkóznia a Pápának. A negyed derekától viszont újra átvette a játék irányítását az egyetemi alakulat, amely Csaplár-Nagy palánk alatti valamint Balogh és Karácsonyi ponterős játékának köszönhetően 10 pont fölé növelte a vendégek előnyét (17:19).
A második negyed már több hibát hozott a SMAFC-NYME játékában, de tartani tudta korábban megszerzett előnyét a csapat. A vendégeknél Berneczei bizonyult tarthatatlannak, hazai oldalon pedig megoszlottak a pontok. Rendezte sorait a hazai gárda, amely Szanati és Perák ügyes betörései után csökkentette lemaradását. Az utolsó percekre gödörbe kerültek a vendégek, ezt kihasználva 5 pontra zárkózott a pápai KC (42:47).
A második félidő pont úgy kezdődött, mint az első. A SMAFC-NYME Berneczei és Csaplár-Nagy vezetésével egy 8:0-ás rohamot produkált. Ismét 10 pont fölé nőtt a különbség a két együttes között. Sok volt a hiba és a pontatlan dobás a csapatok játékában, de egyik fél sem tudta kihasználni a másik hibáját. Az utolsó percben a rutinos Keresztes pontjaival 10 ponton belülre került a hazai alakulat.
A záró etap katasztrofálisan indult a SMAFC-NYME szempontjából. A vendégek támadásban rendre csődöt mondtak és a védekezés is bőven hagyott kívánnivalót maga után. A harmadik negyed végét is figyelembe véve egy 17:0-át repesztett a hazai csapat, az egyetemiek pedig már 5 perce képtelenek voltak a gyűrűbe találni. A végén bár Balogh és Karácsonyi pontjaival is egalizálni tudott a SMAFC-NYME, a rutinos Kutasi büntetői eldöntötték a találkozót.
Ezzel a vereséggel zsinórban harmadszor hagytál el vesztesen a parkettet a soproniak, akik ezúttal sem bírták a végjátékot. Barlai Tamás együttese az alapszakasz felénél a középmezőnyben, a 6. helyen helyezkedik el a nyugati csoportban.”

 

Barlai Tamás:

„Az első 30perc jó játéka kevés volt, és a végén megint buta hibákat követtünk el.”