Megvan a második is!

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 5. forduló

Újabb győzelmet aratott hazai pályán a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – MKB-Euroleasing Vasas 77:71

(18:21, 27:14, 13:9, 19:27)
2014.11.14. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Horváth A., Tóth K., Németh S.,  
Ellenőr: Németh Cs.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 20/3, Csaplár-Nagy 4, Török 11/3, Szabó 6, Karácsonyi 6. Csere: Nagy 10/3, Szlávik 8/6, Herczeg 7/3, Vesztergom 2, Berneczei 3.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Vasas: Krivacevic 18/9, Fekete 11/3, Bános, Nagy 7, Tóth 9/3. Csere: Boinitzer 12, Markó 5/3, Szántó 2, Solymosi 4/3, Kozma 3/3, Schweighoffer.
Edző: Sárosi Bulcsú, Tóth Károly

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B-s férfi kosárlabda bajnokság 5. fordulójában a SMAFC-NYME hazai környezetben fogadta a fiatal MKB-Euroleasing Vasas együttesét. A soproniaknál Szekeres továbbra is hiányzott sérülés miatt.
Soproni helyzetekkel indult a találkozó, a hazaiak mégsem tudtak a gyűrűbe találni. Nagy révén a vendégek szerezték meg a vezetést büntetőből, majd Török hármasával már a SMAFC-NYME-nél volt az előny (3:1). Fekete duplájával egalizált a Vasas, majd érkezett Szabó válasza egy szép befutás után (5:3). A fővárosiak egész pályás letámadása kellőképpen megzavarta az egyetemieket, akik egy-egy eladott labda után védekezésben is leengedtek. Egy 5:0-ás rohammal fordított a Vasas (5:8), innentől kezdve pedig ha egy kicsivel is, de mindig a soproniak előtt jártak a vendégek (18:21).
A második negyed elején beragadt a budapesti csapat, Herczeg és Balogh 6 pontjára Kozma tudott felelni egy hármassal, fej-fej mellett álltak a felek (24:24). Ekkor Tóth jelentkezett újabb triplával, Boinitzer pedig egy büntetőt is értékesített, úgy tűnt ismét tartani fogja vezető pozícióját a Vasas. Török és Balogh ponterős játékával azonban lendületet vett a SMAFC-NYME, és a rutinos Szlávik is beemelt két triplát, átvette a vezetést a hazai gárda (35:50). A vendégek szakvezetője nem kért időt, ami kezdetbe úgy tűnt, hogy jó húzásnak is tűnt, de az utolsó két percben Karácsonyi büntetőivel, Balogh duplájával, valamint Török 2+1-es akciójával egy 7:0-ás periódussal zárta le az első félidőt a SMAFC-NYME (45:35).
Csaplár-Nagy büntetői, Balogh távoli kosara és Berneczei ziccere megnyugtató, tíz pont fölötti előnyt jelentett a SMAFC-NYME számára (50:37), miközben a vendégek csak büntetőből tudtak betalálni. Közben Karácsonyi 4. személyi hibája miatt a cserepadra kényszerült. Finoman szólva kisebb fejetlenség kezdett eluralkodni a pályán:egymás után adták el a labdát a csapatok, de egyik fél sem tudta kihasználni a másik hibáját. Dobásig is ritkán jutottak el a felek, akkor is jobbára büntetőből voltak eredményesek. A SMAFC-NYME részéről Nagy, a vendégek oldalán pedig Krivacsevics voltak eredményesek (58:44).
6:0-val kezdte a záró etapot a Vasas, amivel tíz ponton belülre kerültek a fővárosi fiatalok (58:50). Nagy triplája és Balogh két pontos kosara jelentette a megnyugvást a soproniaknak. A 33. percben Karácsonyi kipontozódott, a Vasas pedig egy 9:0-ás rohamot mutatott be (63:59). Herczeg triplája adott lendületet az utolsó percekre a SMAFC-NYME-nek, Vesztergom is fontos pillanatban szerzett duplát (68:59). Nem volt még vége, mert Krivacevic és Solymosi a legjobbkor találtak be távolról (73:67). Az utolsó percre azonban már elfogyott a Vasas ereje, a SMAFC-NYME rutinos játékosai pedig megőrizték előnyüket.”

 

Barlai Tamás:

„Amikor a védekezésünk rendben volt, a támadással sem volt gond. A végén buta hibákkal magunknak tettük nehézzé a meccset.”

Tovább a galériához >>>