Megvan a második

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 5. forduló

Az 5. fordulóban szerezte meg második győzelmét a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – Budafoki KK 86:73

(22:17, 17:20, 24:10, 23:26)
2013.11.08. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Tóth K., Szalay Zs., Esztergályos R.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

 

SMAFC: Berneczei 5, Csaplár-Nagy 8, Balogh 22/9, Czukor 9, Szlávik 12/3. Csere: Vesztergom 6, Herczeg 11/6, Ugaros 7, Nagy 6.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Budafok: Mindler 3, Károly 17/3, Vajda 16/3, Buday 2, Tóth 15. Csere: Fleck 5, Tokodi 2, Fehér 10, Madár 3/3.
Edző: Bors Miklós

Karácsonyi Gergely:

„Az egyetemiek az utolsó helyezett Budafoki KK együttesét fogadták a soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, a hazaiaknak csak a győzelem volt elfogadható.
Az első percek kiegyenlített játéka után (4:3) Balogh triplája adott lökést a soproniaknak, akik nyolc ponttal elléptek ellenfelüktől. Elég volt azonban egy pillanatnyi fegyelmezetlenség, és máris megfelezte hátrányát a fővárosi gárda (11:7). A negyed végéig megmaradt ez a koreográfia, hol ellépett a SMAFC-NYME, hol felzárkózott a Budafok. Herczeg duplájának köszönhetően 5 pontos előnnyel zárta az első tíz percet Barlai Tamás együttese.
A folytatásban úgy tűnt, hogy nagyobb arányú különbségre is szert tudnak tenni Baloghék. Vesztergom és Nagy hasznos játékának köszönhetően ismét tíz pont körüli differencia alakult ki a felek között (29:21). Károly és Fehér vette vállára a budapesti együttest, az elbizonytalanodó hazaiak pedig megtorpantak támadásban. Ezzel még nem is lett volna a baj, de a védekezésben is akadtak hiányosságok hazai oldalon. Olyannyira, hogy Vajda duplája után már két pontra zárkózott vissza a Budafok, 39:37-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.
A második félidőt ezúttal sokkal jobban kezdte Barlai Tamás csapata, amely Balogh és Csaplár-Nagy révén ismét ellépett ellenfelétől (46:37). Sőt! Szlávik, Ugaros és Vesztergom kosarainak köszönhetően már 20 pont is volt közte, a vendégek percekig nem tudtak kosarat szerezni. A negyed végére sikerült valamit kozmetikáznia az eredményen a vendégeknek (63:47).
Nagy előnye tudatában elkönnyelműsködte a játékot a SMAFC-NYME, tíz pontra jött fel a Budafok (70:60), Károlynak köszönhetően pedig már tízen belülre is kerültek a fővárosiak. Fehér nem tudott uralkodni magán miután megkapta ötödik személyi hibáját, heves reklamálásai után két technikait is kapott, így a kispadot is kénytelen volt elhagyni. Balogh büntetőzhetett, innentől kezdve pedig már nem volt kérdéses a hazaiak sikere, a vége 86:73.”

Barlai Tamás:

„Sajnos megint nem sikerült négy elfogadható negyedet produkálnunk. Ha a harmadik negyed játékát a mérkőzés elején tudjuk hozni, akkor egy simább találkozónk lehetett volna, de megvan a második győzelmünk, ehhez gratulálok a csapatnak.”

Tovább a galériához >>>