Megvan az első győzelem

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 3. forduló

A rájátszás harmadik fordulójában a Salgótarján látogatott a Krasznaiba.

SMAFC-NYME – Konecranes – Salgótarjáni KSE 81:74

(23:25, 17:18, 13:18, 28:13)
2014.04.19. szombat, 16:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Sabáli L., Benedek Z., Kovács-Nagy E.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 9, Balogh 24/6, Karácsonyi 12, Szlávik 3, Vesztergom 18. Csere: Nagy 2, Kovács B. 8, Kovács G. 5.
Edző: Barlai Tamás
Salgótarján: Czuprák 15, Madár 10/6, Sebők 14/3, Gorski 12/6m Mitic 5. Csere: Schéda 7/3, Oluic 5/3, Szabó 2, Rácz 4.
Edző: Kis Sándor

Karácsonyi Gergely:

„Soproni részről hiányzott Czukor, Jávor, Berneczei és Molnár is, de a vendégek sem teljes kerettel érkeztek a Hűség városába.
Balogh triplájával indult a derbi, majd Karácsonyi ziccere után 5:3 állt az eredményjelzőn. Többnyire a SMAFC-NYME-nél volt az előny, de a vendégek gondoskodtak arról, hogy ne tudjon nagyobb előnyt kiharcolni magának Barlai Tamás együttese. Nagy volt az iram a pályán, olykor egy-egy eladott labda is becsúszott hazai részről. Az már a mérkőzés elején látszott, hogy a távoli dobásokban most sem fognak jeleskedni az egyetemiek. A negyed derekán 5 pontra ellépett ellenfelétől a SMAFC-NYME, de a rutinos Sebők és a fiatal Czuprák révén fordítani tudott a Salgótarján.
A második és a harmadik negyed szinte ugyanolyan koreográfia szerint zajlott. A Salgótarján őrizte 2-3 pontos előnyét, kulcsemberei mindig a legjobbkor villantak meg. A soproniaknak volt tartásuk és nem engedték ellépni ellenfelüket. Csaplár-Nagy mellett Vesztergom nagyon harcias és ponterős volt a palánk alatt, valamint a lepattanók megszerzésében is. Balogh ismét kiélezett szituációkban szerzett extra kosarakat, illetve a csereként beálló Kovács Benedek is hasznosan játszottak. Mindezek ellenére a vezetést nem tudta átvenni a SMAFC-NYME, amely a félidőben 3 pontos hátrányban volt (40:43).
A második félidőben sem változott a játék képe. Vendég oldalon Gorski és Madár is beszálltak a pontgyártásba, a soproniaknál pedig mindig egy kicsi hiányzott a fordításhoz. A nógrádiak zónája ellen több alkalommal is távolról próbálkoztak az egyetemiek, mindannyiszor sikertelenül.
A záró etap elején úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozót, amikor már közel 10 pont volt a csapatok között (63:72). Ezen a ponton azonban változás állt be a hazaiak játékában. Baloghék agresszívabb védekezése megzavarta a vendégeket, amivel sikerült feljönni 4 pontra (71:75). Vesztergom kemény palánk alatti játékával, Balogh szép kosaraival, Karácsonyi ziccereivel, illetve a csereként beálló Kovács Gergely bravúros találataival fordított a SMAFC-NYME. A Salgótarján teljesen összezavarodott, Sebőkék az utolsó 5 percben mindössze négy pontot szereztek, míg a soproniak 18-at. A végén a büntetőket is magabiztosan értékesítette az egyetemi együttes, amely a mérkőzés nagy részében ugyan futott az eredmény után, de végül tudott újítani és megnyerte a találkozót.”

 

Barlai Tamás:

„Szinte az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után, de a végén tudtunk még sebességet váltani védekezésben és így sikerült a fordítás.”

Tovább a galériához >>>