Megvan az első győzelem 2015-ben

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 12. forduló

Hazai pályán fogadta megyei riválisát a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – Széchenyi Egyetem Győri KC 71:51

(16:23, 23:10, 14:12, 18:6)
2015.01.23. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Esztergályos R., Németh S., Németh A.
Ellenőr: Németh Cs.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 12/3, Csaplár-Nagy 4, Balogh 16, Karácsonyi 4, Szabó 4. Csere: Nagy 12, Török 16/3, Szlávik 3/3.
Edző: Barlai Tamás
Győr: Márkus 9, Erdész 2, Gombás 11, Horváth 12/6, Papp 8. Csere: Palavics 1, Hlinyánszky 3/3, Baruta 5, Daru 0.
Edző: Molnár István, Csaplár-Nagy Ervin

Karácsonyi Gergely:

„Rövid időn belül kétszer is találkozott egymással a SMAFC-NYME és a Széchenyi Egyetem Győri KC. Az első fordulóból elhalasztott Győr-SMAFC mérkőzést január 4-én pótolták a felek. Akkor az utolsó percben sikerült a győrieknek megnyerni a mérkőzést.
A soproniaknál Vesztergom továbbra is hiányzott a csapatból, Szekeres és Herczeg sem volt bevethető betegség miatt, Török viszont felépült sérüléséből. Vendég részről pedig Gaál Róbert hiánya okozhatott nehézséget.
Jobban kezdték a mérkőzést a vendégek, akik fegyelmezett védekezés mellett támadásban is remekeltek (8:16). Barlai Tamás időkéréssel próbálta megtörni a győriek lendületét, de ez sem segített a hazaiakon. Az érezhetően görcsösen kosárlabdázó soproniak nehezen találták meg a ritmust, a győriek megérdemelten vezettek az első tíz perc végén (16:23).
A folytatásban viszont változott a játék képe. A csereként beálló Nagy és Török lendületet adott a SMAFC-NYME-nek védekezésben és támadásban egyaránt. Öt perc elteltével egy 17-4-es szériát produkáltak a csapatok, a házigazda először vette át a vezetést a mérkőzés folyamán (33:27). A győrieknél a soproni Gombás és Horváth játékát lehetett kiemelni, de ketten kevésnek bizonyultak az egységesebb SMAFC-NYME ellen (39:33).
A második félidő is küzdelmes játékkal indult, több hiba is akadt mindkét oldalon. Egy lépéssel viszont Barlai Tamás csapata járt előrébb, köszönhetően Balogh és Berneczei extra kosaraival. A negyed közepére már tíz pont fölé nőtt a soproniak előnye (49:38), ráadásul a vendégek technikait is kaptak reklamálásért. Molnár István tanítványai nem törtek meg, és sikerült tízen belülre kerülniük a záró negyed előtt (53:45).
Az utolsó negyedben már nem tudott közelebb kerülni a Győr a SMAFC-NYME-hez. A vendégek elkészültek erejükkel, a soproniak ezt kihasználva fokozatosan elléptek ellenfelüktől és végül 20 pontos győzelmet arattak. Hazai oldalon Nagy és Berneczei mellett Török teljesítménye is említésre méltó, a fiatal trió remek játékkal segítette csapatát a győzelemhez.
Ezzel a sikerrel megszerezte első győzelmét a SMAFC-NYME 2015-ben. Ami ennél is fontosabb, hogy a pontkülönbséget tekintve is pozitívan zárt a győriekkel szemben a soproni együttes.”

 

Barlai Tamás:

„Az első negyedben megint beragadtunk, de a második negyedre keményítettünk a védekezésünkön és megtaláltuk a ritmusunkat. Helyenként kifejezetten szép dolgokat is csináltunk.”

Tovább a galériához >>>