Megvan az első győzelem

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 4. forduló

Izgalmas, fordulatos meccsen nyert a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – OSE Lions 72:70

(20:16, 18:28, 14:14, 20:12)
2014.11.07. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (100 néző)
Vezette: Török Z., Benedek Z., Németh A.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 4, Csaplár-Nagy 4, Balogh 14/6, Karácsonyi 21/6, Török 13. Csere: Vesztergom 5/3, Jávor, Szlávik, Herczeg 9/3, Nagy, Bálint 2.
Edző: Barlai Tamás
OSE: Kiss Kornél 28/6, Tanács 8, Kiss Károly 2, Hajmásy 9, Burai 8. Csere: Gorzsás 7/3, Ughy 6/3, Keller 2, Zábó.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Az NB I. B csoport 4. fordulójában az újonc Oroszlány SE Lions csapatát fogadta a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata. A hazaiaknál egyedül Szekeres hiányzott sérülés miatt, a vendégek teljes kerettel érkeztek Sopronba.
Hajmásy 2+1-es akciójával a vendégek szereztek vezetést, majd az A-csoportot is megjárt Kiss Kornél is bekapcsolódott az oroszlányi pontgyártásban (4:7). Soproni oldalon a Balogh-Török-Karácsonyi trió szerezte a kosarakat, Berneczei duplájával pedig már az egyetemieknél volt az előny (8:7). Balogh triplája nagy lökést adott a SMAFC-NYME-nek, amely egy 9:0-ás szériát produkálva ellépett ellenfelétől (19:9). A negyed vége azonban a vendégeké volt, akiknek a csereként beállt Ughy adott lendületet egy triplával, majd ismét Kiss Kornél villant meg, négy pontosra faragva a vendégek hátrányát (20:16).
A második negyedben továbbra is tarthatatlannak bizonyult a vendégek irányítója, 7:0-val kezdett az Oroszlány. Ezalatt a SMAFC-NYME képtelen volt betalálni a gyűrűbe, rendre kimaradtak a dobások hazai részről (20:23). Barlai Tamás időkérése megtörte az Oroszlány lendületét, Herczeg és Török kosaraival pedig ismét a soproniaknál volt az előny. Ughy találataival viszont egalizáltak a vendégek, majd karácsonyi triplájával már ismét az egyetemiek jártak egy lépéssel előrébb. Percekig ment az adok-kapok a pályán, a félidőhöz közeledve pedig ismét »elfogytak« a hazaiak. Ezt kihasználva Hajmásy révén hat ponttal meglépett Kovács Nándor együttese (38:44).
Egyik csapat sem kezdte jól a második félidőt. A SMAFC-NYME és az Oroszlány sem tudott a gyűrűbe találni, a soproniak zsinórban négy büntetőt hagytak ki. Csaplár-Nagy és Karácsonyi végül mégis betaláltak a büntetővonalról, két pontra zárkózott fel a Sopron (42:44). Baloghéknak emgvolta ka helyzeteik, ennek ellenére nem tudtak élni a lehetőséggel és megfordítani a mérkőzést. Ugyanakkor az Oroszlány külső dobásai sem »ültek«, így egyik fél sem tudott ellépni a másiktól (47:49). A negyed végén Török tartotta a lelket a SMAFC-NYME-ben, a vendégeknél pedig továbbra is Kiss Kornél bizonyult húzóembernek (52:58).
A Vesztergom-Török-Karácsonyi trió egy 8-0-al kezdte a záró etapot, ezzel megfordítva a találkozót (60:58). Az Oroszlány kinti dobásai továbbra is pontatlanok voltak, a vendégek hat percen keresztül képtelenek voltak a gyűrűbe találni. Hozzá kell tenni, hogy a SMAFC-NYME játékában is volt hiba bőven, ennek ellenére sikerült felzárkózni. Büntetőkkel viszont már ismét a vendégeknél volt az előny (60:63), amikor Vesztergom tőle szokatlan módon triplával kísérletezett. A kísérlet pedig pontosnak bizonyult, 63:63. Előbb Karácsonyi, majd Kiss Kornél büntetői következtek, 65:65-ös állásnál pedig Balogh remek triplát szerzett (68:65). Kiss Kornél négyből három büntetőt értékesített, Herczeg pedig újabb hármast szerzett a SMAFC-NYME-nek. Vendég időkérés után Kiss Kornél két sikeres büntetőjével egy pontra zárkózott az Oroszlány. Balogh a végén még értékesített egy büntetőt, az utolsó támadásból pedig már nem tudott dobásig eljutni a vendég alakulat. Egy fordulatokkal teli, kemény mérkőzésen megszerezte első győzelmét a SMAFC-NYME a 2014/2015-ös bajnokságban.”

 

Barlai Tamás:

„Egy kétarcú mérkőzésen a negyedik negyedben fel tudtunk állni és meg tudtuk szerezni az első győzelmünket.”

Tovább a galériához >>>